Autoritatile, facute de ras. Problema algelor de pe litoral, rezolvata de biologi, cu 1.000 de euro
Ce nu fac autoritatile de o vesnicie incearca acum voluntarii. Cativa biologi de pe litoral au pornit lupta cu algele printr-o metoda folosita cu succes de vecinii bulgari.
Scafandrii au montat o plasa care va opri algele intr-un golf din statiunea Eforie Sud. Zona este deja sufocata de plante in putrefactie.
Voluntarii de la Oceanic Club au vrut sa le arate autoritatilor ca algele pot fi tinute sub control fara cheltuieli mari si fara sa-i deranjeze pe turisti.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cu o investitie de 1.000 de euro, au inchis practic un golf din statiunea Eforie Sud.
9 atractii pentru copilul tau pe litoralul romanesc
Plasa de 4 metri latime si 100 de metri lungime a fost prinsa de diguri, dar si subacvatic.
Si sa nu va imaginati ca voluntarii au ales un material special: au cumparat o plasa folosita si in constructii, cu ochiuri mici, pentru a nu afecta fauna si flora marina.
Potrivit lor, cu un kilometru de plasa ar fi protejat tot litoralul.
De ani de zile, cum da caldura, tone de alge invadeaza malul si dupa ce putrezesc, ii innebunesc pe bietii turisti. Oricate reclamatii ar face oamenii, autoritatile se vaita de fiecare data ca nu au cum sa se puna cu natura.
Asta desi voluntarii de la ''Oceani Club'' le-au explicat de multa vreme ca exista solutii. Acum au luat ei initiativa. Cu 1.000 de euro, au cumparat bucati de polistiren, care au rolul de flotoare, dar si plasa folosita in constructii.
Specialistii spun ca proiectul nu va afecta fauna marina pentru ca plasele au ochiuri foarte mici, iar pestii sau delfinii vor fi protejati.
Vacanta la mare cu toata familia. Care sunt avantajele daca mergeti in Grecia sau Turcia
Intreaga operatiune, la care au participat sase scafandri, a durat aproape patru ore. Acestia au asigurat plasa in adancuri cu plumbi si pietre foarte grele.
Voluntarii vor monitoriza zilnic zona. La randul lor, cei de la Apele Romane sustin ca vor incerca si ei metoda in statiunea Mamaia. Dar pana atunci trebuie sa faca o licitatie.