Marea Neagra e verde. Mii de tone de alge le distrug vacanta turistilor

19-07-2011 13:18

VIDEO. Mergi pe litoral? Tine-te de nas. Tone de a...
VIDEO: Aventura unui turist pe litoral care incear...

Tone de alge au ajuns iarasi la mal. Din pricina caldurii, au putrezit deja si raspandesc un miros insuportabil. Marti seara muncitorii au inceput sa adune algele, dar se tem ca maine peisajul va fi la fel.

"Pute ingrozitor. Ia uitati cum ne distram la mare. Imi fac drum prin alge. E pacat ca dam atatia bani si uite ce conditii avem", 

spune o turista nemultumita.

"Ca in canalizare. Acolo te bagi si stai linistit. Aici e mai rau, e dezastru!" e concluzia trista a unui barbat de pe plaja.

La randul lor administratorii de hoteluri sunt disperati. Se vad in plin sezon cu afacerea pe linie moarta. Se uita la cer si asteapta: Reprezentantii Directiei Apele Romane Dobrogea Litoral spun ca aduna zilnic cantitati mari de alge, dar marea le rade in nas.

Poate ca ar fi invins in aceasta batalie, daca montau din vreme plase care sa impiedice algele sa ajunga la tarm, asa cum au facut de pilda bulgarii.

Angajatii de la Apele Romane s-au mobilizat dupa ce turistii au plecat de pe plaja. Marti seara au intervenit cu zeci de utilaje ca sa stranga algele urat mirositoare adunate la mal.

Autoritatile spun ca in ultimele doua zile au adunat de pe tarm aproape o mie de tone, cele mai multe in statiunea Mamaia.

De la inceputul lunii, peste 5.000 de tone de alge au fost colectate, dar muncitorii sustin ca truda este in zadar. Algele din larg vin la mal din cauza curentilor si intra imediat in putrefactie, pentru ca temperaturile sunt foarte ridicate.

Tags: litoral, alge,


VIDEO PROTVPLUS.RO