Algele provoaca scandal la Mamaia. Muncitorii, acuzati ca au curatat doar plajele de fite

20-07-2011 18:35

La marea noastra, cea imbacsita de alge, turistii au ajuns sa faca pe detectivii. Cei din Mamaia, de pilda, bantuie statiunea in lung si-n lat si ii vaneaza pe muncitorii de la Apele Romane.

Abia iesise discul de foc din apa plina de mizerii cand acesti turisti au uitat cu totul de plimbarea romantica si de rasarit. Au vazut cu ochii lor cat suflet pun angajatii de la Apele Romane. Un muncitor obosit sa se lupte cu natura si cu el insusi si-a zis probabil ca ori plimba algele ori mai bine...le ignora.

Sefii de la Dobrogea Litoral vorbesc ca din carti si precizeaza ca utilajele lor ies ceas la treaba, in fiecare dimineata. 27 de utilaje si peste 30 de muncitori lucreaza doar pentru statiunea Mamaia insa, in mod inexplicabil, unele fasii sunt curate, altele nu.

"Azi noapte la 11:30 am vazut utilajele si se lucra la cazinou si acolo in Nord unde e cu fite. Uitati ce e aici! Azi dimineata la 5:30 am venit din nou si e aceeasi poveste." spune un turist.

Totusi, cu voia naturii la Navodari, Corbu sau Constanta curentii marini au tinut vegetatia departe de mal. Macar aici oamenii sunt fericiti.

In rest toata lumea se roaga sa porneasca o furtuna in larg. Numai asa valurile vor trage toate gunoaiele.

Numai in luna iulie peste 5000 de tone de vegetatie acvatica au napadit litoralul. In aceasta situatie, oamenii au doua solutii: ori pleaca acasa si pierd banii pe sejur ori, cu rabdare, cauta plaje mai curate. In prezent, cea mai afectata plaja este cea din Mamaia de unde turistii pleaca in exod spre sudul litoralului. In rest, din lipsa de organizare, fonduri si de personal, autoritatile lucreaza cum si mai ales...cat pot pentru a "rezolva" aceasta problema.

Tags: alge,


VIDEO PROTVPLUS.RO