Nota de plata a romanilor pentru produsele traditionale prezentate la targurile de sezon

Dată publicare: 14-12-2013 19:09
Dată actualizare: 18-11-2014 11:59


Targurile de sezon, care au umplut marile orase, pot fi fermecatoare, dar si costisitoare. Clientii, vrajiti de decor sau de aromele bucatelor, se plang totusi ca preturile sunt triple fata de magazine.

Si nici nu sunt siguri de ceea ce cumpara, daca e traditional si facut in casa. Vanzatorii spun, insa ca preparatele au numai ingrediente naturale si uneori sunt aduse de peste mari si tari. De aici si costurile piperate.

La Timisoara, daca plecati la cumparaturi in targul de Craciun, trebuie sa aveti bugetul generos. Gasiti, de exemplu, un kilogram de cascaval cu 100 de lei. Comerciantul spune ca l-a adus din Olanda, iar taxele mari nu i-au permis sa coboare pretul.

"E delicatese, si e din tarile mai indepartate. Deci Olanda, Danemarca, trebuie sa le aduci, mergi cu masina, aduci marfa, trebuie un adaos peste el", spune vanzatorul.

Acest comerciant care vinde un kilogram de rulada de pui cu 40 de lei spune ca reteta traditionala face toti banii.

Vanzatorii ii imbie pe trecatori cu mancaruri aburinde - fasole cu carnati, muschiulet cu legume tras la tigaie sau gratare.

Pe langa slanina, la taraba unei femei mai sunt carnati, toba si jambon. Cum pretul sare de 40 de lei pentru un kilogram, oamenii cumpara doar cateva sute de grame.

Comerciantii spun ca intretinerea si chiria unei casute in care sa-si vanda marfa depasesc 8.000 de lei pe luna.
 

Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php


VIDEO PROTVPLUS.RO