CADOU de CRACIUN. A doua editie a Bookfest de Craciun ofera 15.000 de carti pentru toate varstele

Dată publicare: 13-12-2013 19:46
Dată actualizare: 16-12-2013 06:54


Daca tot am aflat ca nu o sa avem zapada de Craciun, cel mai placut ar fi sa stam in jurul bradului si sa citim. Dealtfel, cartile ocupa un loc important pe lista de cadouri.

Povestile de iarna, mai ales cele in care il gasim pe Mos Craciun sunt preferatele copiiilor, in timp ce parintii cauta volume legate de pasiunile pe care le au.

"Daca vreti sa-i faceti pe copii sa se apropie de citit, atunci puteti sa le cumparati o carte interactiva. De exemplu, Castelul Groazei are la inceput povestea, iar dupa aceea, copilul va lua personajele si le va aseza in interiorul castelului", relateaza Alexandra Tanasescu, corespondent ProTv.

Volumele interactive pentru copii contin in interior si decoratiuni pentru bradul de sarbatori.

Reporter: Va place si dvs sa va uitati prin ele?
Bunica: Uaaau, dar cum sa nu! Le spun povesti...1000 si una de povesti! Nepotul meu de 6 ani nu poate sa se culce fara sa i se citeasca o carte.

"Fiecare pagina are cate un fragment. Asta are un bradut care se scoate din carte. Daca il decupeaza de aici, o sa ramana pe suportul lui.", explica vanzatorii.

Peste 15 mii de carti pentru toate varstele sunt pregatite la a doua editie a bookfest de Craciun.

Cine vineaza reduceri trebuie sa stie ca noile aparitii au pana la 15 la suta reducere, iar volumele mai vechi, chiar si 80 la suta.

Si in librarii oamenii cauta deja cadouri pentru sarbatori. Cei mai multi vor romane, carti de bucate, de fotografie sau calatorii.

"Mi se pare un cadou mai util si mai placut. Este mai placut sa citesti o carte decat ...si o experienta mai frumoasa", a explicat un cumparator.

"Avem secret santa la serviciu, nu pot sa spun ce este, dar evident, este o carte" a povestit un alt cumparator.

Din pacate, romanii sunt pe ultimul loc in Uniunea Europeana la consumul de carte. Conform celui mai recent studiu, un roman cheltuieste in medie 5 euro anual pe carti.


VIDEO PROTVPLUS.RO