Andreas Dominic, povestea copilului din Oradea caruia boala ii interzice sa se joace

Dată publicare: 14-12-2013 18:45
Dată actualizare: 17-12-2013 06:53


Un copil din Oradea, de 1 an si 7 luni, ar putea sa se joace, sa umble si sa vorbeasca, daca ar face o terapie speciala in strainatate.

Mama lui povesteste ca a avut o sarcina normala, insa la nastere a aparut o complicatie, iar pruncul a fost la un pas de moarte.

A scapat ca prin minune, dar nu se dezvolta normal. Parintii spera ca, prin ajutorul oamenilor cu suflet mare, peste cativa ani baietelul ar putea sa mearga la gradinita si la scoala, impreuna cu cei de seama lui.

"Andreas-Dominic este un copil minunat si mult dorit de noi. Totul arata sa fie in regula, in burtica se dezvolta frumos, am facut toate analizele necesare si totul arata sa fie bine ", spune mama.

Asa isi incepe marturisirea mama baietelului, publicata pe un site de socializare. Dar lucrurile aveau sa se schimbe radical inainte cu doua luni de termenul nasterii.

Pruncul a incetat sa mai miste, iar medicii au decis cezariana de urgenta. Copilul nu a respirat in primele minute, iar medicii au inceput resuscitarea, desi sperantele erau foarte mici.

In final, baietelul a supravietuit miraculos, dar leziunile cerebrale de la nastere si-au lasat amprenta.

"El e foarte prezent, e interesat de tot ceea ce se intampla in jurul lui. Problema este ca partea aceea a creierului trebuie dezvoltata, pentru ca sa invete sa mearga, sa se rostogoleasca, pentru ca un copil la varsta lui, la un an si sapte luni, deja poate chiar merge", spune tatal copilului.

Iar daca multi se gandesc ce ar vrea sa le aduca anul acesta Mos Craciun, marea dorinta a acestor parinti este cat se poate de clara: " Sa reusim sa ajungem in Ucraina sau la anumite clinici in care putem sa facem mai multe terapii. Pentru ca l-ar ajuta pe el sa recupereze cel mai repede ceea ce am pierdut. Diagnosticul lui e tetrapareza spastica piramidala si extrapiramidala. Facem sase terapii, era mult mai rau, a evoluat, dar mai avem cale lunga inca. Clar, trebuie sa luptam pentru el. "

Prietenii tinerei familii sunt impresionati de destinul copilasului, mai ales ca el este extrem de dornic sa se joace, doar ca boala nu ii permite.

Andreas Dominic are nevoie de terapii costisitoare, iar cine doreste sa il ajute, poate intra pe site-ul asociatiei pe care familia lui a creat-o special - www.andreas - dominic.org.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO