Cat de inspirati au fost producatorii cu solarii, care au investit in semintele de spanac. Un singur kilogram costa 10 lei

Ultima actualizare: 01-11-2016 07:04

Desi iarna vine imediat, pietele si aprozarele noastre arata exact ca primavara. Tarabele sunt pline de spanac tarziu. Producatorii care au solarii au fost extrem de inspirati.

Au dat cativa lei pe un plic de seminte din care culeg si vand plante in valoare de cateva mii.

Un singur pliculet de seminte in valoare de 10 lei poate umple de frunze verzi un solariu in numai o luna. Apoi un singur kilogram de spanac costa 10 lei la poarta sau in piata. Chiar si asa oamenii cumpara.

Cornelia, producatoare: "Dupa o luna de samantat se castiga cam in jur de 1000 de lei, pretul e foarte bun, 10 lei, acum sa ai cat de mult. Se rupe acuma frunza, peste o saptamana, doua, iar e, nu se vede ca ai rupt."

Spanacul nu este pretentios si mai multe decat atat creste vazand cu ochii.

Cristina Pandur, producatoare: "Noi aici am investit 10 lei in samanta si putem recolta de cateva sute de lei in timp de o luna de zile, il plantezi, trebuie sa il sapi de doua ori si sa il culegi o data pe saptamana."

In solarii spanacul rezista impecabil la temperaturi scazute. Culturile sunt astfel asigurate pana la primavara.

Sorin Berghean, producator: "Spanacul e una din culturile care aduce profit pe timpul iernii, nu e asa pretentios la conditiile meteo, este foarte profitabil pentru ca doar il semeni, daunatori nu sunt la el si culegi in functie de cum creste, pana in martie."

Frunzele de spanac abunda in fier si vitamine. Cei care le apreciaza vor avea un aport de calciu, acid folic, vitamina k si fibre.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO