"Ca la noi, la nimeni". Autoritatile din Mures au rezolvat problema gropilor: le-au vopsit cu alb

11-05-2013 07:10

Groapa marcata cu vopsea

Cine a zis ca problema gropilor de pe soselele noastre nu se va rezolva niciodata? In judetul Mures, autoritatile au gasit o solutie simpla si ieftina pentru a-i salva pe soferi de calvarul unui drum gaurit.

Toate craterele de pe drumul judetean care face legatura intre Targu Mures si Tarnaveni au fost marcate... cu vopsea alba. Astfel, conducatorii auto pot conduce linistiti; trebuie doar sa faca slalomuri pe asfalt, conform marcajelor.

Drumul judetean 151 arata ca dupa razboi. Soferii care circula pe aici trebuie sa fie foarte indemanatici, pentru ca trecand de o groapa, risca sa intre in urmatoarele doua. Iar masinile sunt in pericol chiar si cand soferii nu fac manevre periculoase, spun specialistii. Si asta pentru ca gaurile din asfalt pot provoca explozia anvelopelor.

In loc sa refaca drumul, autoritatile au gasit o solutie bizara, dar ce-i drept, foarte ieftina: au incercuit craterele din asfalt cu vopsea alba.

Localnicii din Cerghid spun ca ar fi mai util daca drumarii ar lasa vopseaua la o parte si ar aduce mai bine niste asfalt.

Oamenii spera ca marcajele sa nu fie destinate de fapt soferilor, ci drumarilor, ca sa vada mai bine gropile, cand vin cu asfaltul. Pana atunci insa, soferilor nu le ramane decat sa evite craterele cu grija.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO