Bolnavi in halat si plase cu acte in strada. Asa se evacueaza spitalele

Ultima actualizare: 06-05-2012 06:24

Bebelusi inveliti in paturi, lauze in capot, bolnavi pe targi si rude cu plasele pline cu lucruri sau acte medicale. Asa au fost evacuate vineri spitalele care vor fi inchise si transformate in aziluri.

Se construiesc spitale regionale de urgenta. Afla unde

Lista completa a spitalelor desfiintate. Cel de langa tine a ramas?

In urma, saloanele au fost sigilate, dar asta nu inseamna ca n-au aparut deja hotii de aparatura. Previzibil, mutarile nu s-au facut fara scandal.

Rudele bolnavilor cu probleme psihice internati la Centrul de Sanatate Baia de Aries au strigat de furie. Pacientii urmeaza sa fie mutati la peste 150 de kilometri departare, in Arad sau Hunedoara, iar cei dragi nu-si permit sa mearga pana acolo ca sa-i viziteze.

Atmosfera a fost ceva mai calma la Spitalul Caritas din Capitala. Cei 57 de bolnavi au fost transferati cu ambulantele in alte unitati. Printre ei, cativa sunt in coma, dar si bebelusi in incubatoare, inveliti in paturi sau in folie izoterma, ca sa nu le fie frig.

Pe langa oameni, s-au carat si lucrurile. De pilda, in scaunele cu rotile s-au "plimbat" televizoare, cumparate de asistente. In urma unor astfel de scene au ramas, bulversate, cadrele medicale.

La Spitalul din Cisnadie toata lumea e in doliu. Cativa angajati au lacrimi in ochi si vocile stinse. Linistea apasatoare este sparta doar de sunetul stampilelor care sigileaza usile unitatii.

 

Blocati sunt si doctorii care au lucrat la Targu Frumos. La cateva ore de la inchidere, spitalul a fost pradat. Hotii au spart sectia de radiologie si au furat un ecograf care valoreaza 30.000 de lei.

De astazi, teoretic nu mai exista 67 de spitale, iar sute de doctori si asistente au ramas in drum.

In sectiile de reanimare, paturile au ramas goale, iar atmosfera a fost una trista. Pana luni, de garda mai sunt cativa medici si asistente pe fiecare specialitate. Adica, un medic, o asistenta si o infirmiera care sa acorde ajutor in caz de urgenta. Nu fac internari, doar stabilizaeaza eventualii bolnavi, dupa care ii trimit in alte unitati. Pentru garzile prestate acestia vor fi platiti.

Daca tot a inchis spitale si a creat acest haos, ministerul sanatatii ar trebui sa vina si cu o stategie de rezolvare, adica angjatii din aceste unitati sa stie clar daca de luni incolo vor mai avea un loc de munca sigur si la fel de bine platit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO