Cum intri in spital cu o boala si iesi cu 3, duminica la Romania, te iubesc

29-03-2011 17:04

Duminica, de la ora 18:00, la "Romania, te iubesc!" veti putea urmari o ancheta a Paulei Herlo despre spitalele din Romania unde mii de romani se imbolnavesc in loc sa se vindece.

„In Romania, intri in spital cu o boala si iesi cu trei”, marturiseste laureata premiului Emmy, Paula Herlo, cea care aduce in editia din 3 aprilie a emisiunii Romania, te iubesc!, o ancheta uluitoare despre infectiile intraspitalicesti care expun la imbolnavire sute de pacienti. „Desi Romania este tara cu cele mai putine raportari privind aceste infectii, multe dintre spitale arata ca niste lagare de exterminare”, a mai dezvaluit Paula.

In Romania se raporteaza doar 1,5 pacienti infectati la suta de internati, asta in vreme ce Uniunea Europeana are o medie de 8%. Pentru a demonstra care sunt riscurile la care se expune orice pacient care ajunge intr-un spital, echipa de la Romania, te iubesc! a prelevat probe din toalete, iar rezultatele sunt uimitoare. „Am gasit aspergillus, care da infectii pulmonare, E-coli, care da infectii urinare, enterococul fecal, care da probleme digestive”, a dezvaluit corespondentul special.

 

Daca ai trecut printr-o situatie similara pe care vrei sa ne-o povestesti, daca stii spitalele in care aceste cazuri sunt dese, trimite-ne un mesaj la adresa de mail: romaniateiubesc@protv.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO