Biserica, suparata pe umbrelutele colorate din Botosani. Motivul incredibil pentru care preotii au cerut sa fie schimbate

Ultima actualizare: 12-09-2014 07:10

Biserica este suparata pe umbrelutele in culorile curcubeului amplasate in centrul orasului Botosani. Motivul tine de combinatia cromatica, asociata, spun prelatii, cu o anumita minoritate sexuala.

Umbrelutele colorate montate in Centrul Vechi al orasului Botosani au fost reclamate la primarie. Reprezentantii Bisericii au cerut inlocuirea lor, pentru ca amintesc de culorile de pe steagul minoritatilor sexuale. In urma cu doi ani, primaria din acelasi oras a fost nevoita sa schimbe toate covoarele din institutie, tot la cererea Bisericii. "Aveau tesute pe ele cruci, care erau calcate in picioare", au sustinut preotii.

100 de umbrelute colorate au fost amplasate in centrul vechi al orasului Botosani. Trecatorii s-au bucurat de priveliste, dar oficialii au primit reclamatii. "A fost o sesizare venita din partea bisericii prin care ni s-a spus ca o parte din umbrele ar reprezenta steagul unor minoritati si pentru a fi toata lumea fericita, am demarat schimbarea acestor umbrele" spune viceprimarul Catalina Lupascu.

Citeste si: "Trafaletul" care l-a facut celebru pe Patriarhul Daniel

Asa ca 40 de umbrelute vor fi inlocuite, pentru ca aveau culorile curcubeului, ce se regasesc si pe steagul minoritatilor gay. Reprezentantii bisericii au refuzat sa comenteze cererea. Trecatorii nu par insa deranjati de combinatia de culori. „Am sa iau si eu una chiar daca sunt ale homosexualilor. De ploaie ma intereseaza na, nu ma intereseaza aspectul porno", spune un pensionar.

"Cred ca nu au nicio legatura umbrelutele astea cu steagul lor”, spune o doamna din Botosani. „Nu cred ca ar trebui sa se lege de asa umbrelute frumoase si de culorile lor."

Reprezentantii asociatiilor pentru apararea drepturilor homosexualilor afirma ca autoritatile nu ar fi trebuit sa dea jos umbrelutele. Florin Buhuceanu, directorul ACCEPT: "Curcubeul e un simbol in principal religios, e insemnul legaturii intre om si Dumnezeu dupa Potop. Doi, cred ca suntem in plin stat teocratic. Daca un preot delireaza si sugereaza invazia homosexualitatii in pasnicul si crestinescul Botosani, nu inseamna ca autoritatea publica ar trebui sa-l ia in serios si sa scoata acele articole colorate din peisaj."

Acesta nu este primul conflict dintre biserica si autoritatile locale din Botosani. In urma cu doi ani, Protopopiatul Botosani i-a cerut primarului sa schimbe toate covoarele din institutie. Motivul? Aveau pe ele semnul Sfintei Cruci, care era calcat in picioare de oricine trecea pragul institutiei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO