Concursul International George Enescu a inceput, in Capitala. Competitia deschide drumul catre carieta pentru 240 de tineri

09-09-2014 08:10


Cei mai talentati tineri muzicieni ai lumii se intrec zilele acestea in Concursul International George Enescu. Organizat pentru prima data separat de festival, concursul deschide drumul catre cariere internationale pentru 240 de tineri,

Totodata, duce si prestigiul Romaniei in lume.

Tot in premiera, anul acesta, pe langa bani, laureatii au sansa sa participe la cursuri de perfectionare la Academia din Viena. Premiile puse in joc sunt in valoare de peste 100.000 de euro.

Faceti cunostinta cu Joenne, o romanca stabilita in Canada, Noe, un tanar artist din Grecia si Carlos, din Venezuela, un muzician cu sange latin. Chiar daca vin din colturi diferite ale lumii, toti trei vorbesc aceeasi limba: cea a muzicii.

Joenne Oana Dumitrascu, concurenta din Canada: "Incerc foarte mult sa transmit la public un mesaj, daca e o piesa care are un mesaj specific, pentru ca asta trebuie sa facem ca artisti pe scena."

Sub atingerea lor, vioara prinde viata. Cu totii au adunat in palmares premii, insa, de departe, Concursul George Enescu este cea mai mare provocare si totodata o veritabila rampa de lansare pentru tineri. Alexandru Tomescu, Vlad Stanculescu si Ana Tifu sunt doar cativa dintre cei mai apreciati muzicieni romani, care s-au lansat ca laureati ai acestui concurs.

Carlos Vegas, concurent din Venezuela: "Experienta participarii la acest concurs este ceva important in cariera mea de violonist."

In pauzele dintre repetitii, Joenne, Carlos si Noe si-au facut timp sa viziteze si Bucurestiul.

Noe Inui, concurent din Grecia: "Nu ma asteptam la un contrast atat de mare. Sunt foarte multe locuri unde simti ca esti intr-un oras european, dar in acelasi timp simti si ramasitele comunismului: bulevardele mari, statuile."

240 de tineri artisti din 36 de tari de pe 5 continente s-au inscris anul acesta la Concursul George Enescu. Marti, incep probele la sectiunea vioara, la care participa si Joenne, Carlos si Noe.

Oana Marinescu, director de comunicare Concursul George Enescu: "La aceste cursuri se vor intalni cu mari maestrii ai instrumentelor lor si de la care vor afla direct secretele acestora."

Cea de-a XIV-a editie a Concursului Enescu se desfasoara pana pe 27 septembrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO