Sfintii Ioachim si Ana, sarbatoriti de credinciosi. Cuplurile au mers sa se roage pentru copilul mult dorit

09-09-2014 13:19


Credinciosii si toti cei care le poarta numele ii praznuiesc pe Sfintii Ioachim si Ana, cei care i-au dat viata Maicii Domnului, dupa ce jumatate de veac s-au rugat fierbinte sa poata avea un prunc.

Astfel, in bisericile din toata tara, zeci de mii de romani au ingenunchiat si s-au rugat in fata icoanelor pentru sanatate, iar cuplurile pentru copilul mult dorit.

Sute de credinciosi au ascultat piosi slujba de la biserica ce poarta hramul sfintei Ana din Capitala, in biserica sau afara, au aprins o lumanare si s-au rugat pentru sanatatea lor si a familiei. Cu speranta mare in inimi au ingenunchiat in fata icoanelor celor doi sfinti sarbatoriti si cei care, in ciuda faptului ca sunt sanatosi, nu pot avea copii.

Izabela, de pilda, incerca de 3 ani. Medicii nu au raspunsul infertilitatii, asa ca asteapta miracolul divin.

Sfintii Ioachim si Ana erau casatoriti de 50 de ani fara sa aiba prunci, desi isi doreau. Dar cu post si rugaciune au fost binecuvantati cu o fata: Maica Domnului, devenind astfel bunicii lui Hristos. De aceea vin sa se roage la ei cuplurile care nu pot avea copii.

Altii, in schimb, au venit mai degraba sa multumeasca cerului pentru miracolul de care cred ca au fost atinsi.

"Am avut un accident de masina, am fost in scaun cu rotile, medicii nu imi dadeau nicio speranta, dar iata ca m-am ridicat. Cand medicii nu mai pot face nimic, intervine Dumnezeu", spune o credincioasa.

Dupa slujba, credinciosii au primit si pachete cu mancare pregatite de preoti pentru cei nevoiasi.

Tags: sfinti, sarbatoare,

VIDEO PROTVPLUS.RO