Belgianul care s-a mutat în Prahova și renovează dispensarul din sat. Ce apreciază în România

Ultima actualizare: 09-08-2019 12:31
Un belgian s-a mutat într-un sat din Prahova și renovează pe banii lui dispensarul
observatorulph.ro

Thierry Lambin, un belgian în vârstă de 56 de ani, a renunțat la viața occidentală pentru un trai liniștit în satul Hăbud, din comuna prahoveană Șirna. De cinci ani s-a mutat definitiv în România și nu regretă decizia luată.

Lambin s-a îndrăgostit de România în 2012, când a fost protagonistul unei emisiuni televizate. Până să vină definitiv la noi în țară, Lambin era consultant și trăia în Bruxelles.

„Când m-am întors din România m-am dus direct la notar și i-am spus că vând tot ca să mă mut din Belgia. Când i-am spus că nu plec în alte țări occidentale, precum Franța sau Germania, ci în România, m-a întrebat dacă nu cumva am înnebunit” a povestit, pentru observatorulph.ro, Thierry Lambin.

Cinci ani au trecut de atunci și nu regretă decizia luată: „Îmi place natura, liniștea, aerul curat, oamenii simpli, mâncarea sănătoasă. Nu m-aș mai întoarce pentru nimic în lume în Europa Occidentală, care, din punctul meu de vedere, este pierdută. În România, de exemplu, nu mă tem de atentate teroriste”.

De curând, belgianul a început renovarea din bani proprii a dispensarului din localitate: „Cel mai apropiat medic este în Șirna, la 5 km depărtare. Am vorbit cu primarul și viceprimarul despre proiectul meu și au fost de acord cu el. Știu că este mult de muncă, dar o fac cu plăcere ca să-mi ajut semenii la care țin foarte mult!”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO