Bani împrumutați de la Banca Mondială pentru rezultate mai bune la Bac. Planul Guvernului
Avem rezultate dezastruoase la bacalaureat, dar sperăm să le îmbunătăţim cu bani de împrumut. Guvernul a cerut 200 de milioane de euro de la Banca Mondială.
Suma va fi cheltuită pe lecţii suplimentare, activităţi extraşcolare şi dotări în acele licee cu procente scăzute de promovabilitate. Proiectul se derulează deja în peste două sute de şcoli, iar alte câteva sute sunt pe cale să primească fonduri.
O lecţie de dezvoltare personală desfăşurată după orele de curs, într-un liceu din oraşul Săcele, judeţul Braşov, e menită să îi ajute pe elevi, la BAC.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Laura Pal, profesor: "Încercăm să creștem stima de sine, să diminuăm împreună timiditatea lor, frica lor de examene, de lucrări."
Liceele care doresc să îşi îmbunătăţească rezultatele de la bacalaureat pot primi între 70 şi 152.000 de euro. Cel puţin jumătate din bani ar trebui cheltuiţi pentru pregătire la materiile de examen. 30 la sută din suma poate fi alocată unor vizite, excursii, spectacole, iar cu restul banilor se pot face reparaţii şi dotări în şcoală.
Amalia Rusu, elevă: ”Econimisim bani, economisim timp, pentru că nu mai este nevoie să facem naveta în alte oraşe, cu alţi profesori de prestigiu, avem în şcoală profesori capabili să poată să ne predea materia într-un mod eficient.”
Caniela Gherghinel, profesor de limba română: ”Ceea ce lucrăm în ora aceea de pregătire este strict pe model de bacalaureat, e subiect de bacalaureat, ceea ce ar fi foarte greu să facem la clasă.”
Unii elevi nu exclud nici în aceste condiţii meditaţiile de acasă, plătite din banii părinţilor.
Programul se derulează pe patru ani, iar profesorii care participa sunt plătiţi suplimentar. Câştigă în medie 40 de lei pe ora, cu 10 lei mai mult decât primesc pentru lecţiile din orar.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, imprumuturi, cursuri, pregatire, banca mondiala,
Dată publicare:
12-10-2017 19:20