Bac 2017. Ce notă a luat tânărul care a spus că se face polițist dacă ia examenul și infractor dacă pică


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2017 20:17
Categorie: Bacalaureat 2018

S-au afişat rezultatele bacalaureatului de toamna şi doar un sfert dintre candidaţi au luat examenul. Culmea este că şi aşa rata de promovabilitate a fost cu 2 la sută mai mare ca anul trecut.

În faţă cifrelor îngrijorătoare, ministrul Educaţiei aduce din nou în discuţie o idee mai veche: bacalaureatul diferenţiat.

Marius Stan, candidat, spunea pe 21 august: ”Mă fac poliţist dacă iau bacul. Dacă iau... infracţiuni, chestii, să iasă banul.”
Reporter: ”Nu se bat cap în cap?”
Marius: ”Păi şi dacă o să ajung poliţai, tot aia o să fac, numai că asta e gen acoperire, ştii? Ca să scap eu mai liniştit. Tot anturajul meu e la fel. Dacă îl iau, e bine, că o să ies poliţai şi o să fac mai aşa, mai bine organizat. Dacă nu o să ajung mai repede la puşcărie.”

Marius, candidatul devenit celebru după această declaraţie, a picat bacalaureatul. Astfel s-a năruit visul lui de a ajunge poliţist. A obţinut 2.75 la Română, 2.40 la Istorie, iar la ultima proba, Geografie, nu s-a mai prezentat. "Respins" au citit pe liste mulţi alţii.

”Proaste, proaste, foarte proaste notele!... Nu ştiu, momentan nu ştiu. Fără bac nu prea se pot face planuri" - Asta spune Claudia, din Bucureşti. A picat, dar recunoaşte că a învăţat numai trei zile, pentru că are deja un copil şi lucrează.

”Sunt pozitivă. Nu este un capăt de ţară. Mergem înainte orice ar fi. Vreau să mă ridic, să ajung ceva mult mai mare pentru băiatul meu. Asistent manager sau contabil, secretara. Bacul dacă îl am totul e uşor”, spune ea.

La nivel naţional, 26% dintre candidaţi au promovat examenul. Cu 2% mai mult decât anul trecut, anunţă Ministerul Educaţiei.

Rezultatele nu sunt atât de bune însă dacă ne uităm la totalul celor care s-au înscris la bacalaureatul de toamna: 40.000 de candidaţi. Dintre aceştia, aproape 10.000, adică un sfert, nu s-au mai prezentat la examen. Iar numărul absenţilor este mai mare decât numărul celor care au promovat în această sesiune: 7.800 de tineri.

LIVIU POP, MINISTRUL EDUCAŢIEI: ”Eu sunt convins că toate aceste date vor contribui din plin la argumentarea modificării examenului de bacalaureat, odată cu dezbaterile pe Legea Educaţiei Naţionale. Plecând de la analiza reală a sistemului, eu cred că se impune un bacalaureat diferenţiat.”

Această nouă formulă presupune un bacalaureat pentru cei care vor să urmeze o facultate după examen şi un altul pentru absolvenţii de învăţământ profesional. O idee despre care se discuta demult, dar până la aplicarea măsurii ar putea trece câţiva ani.

Ce note au luat acum la BAC elevii din Dâmbovița cu lucrările la istorie anulate în vară
Ce note au luat acum la BAC elevii din Dâmbovița cu lucrările la istorie anulate în vară
REZULTATE BAC 2017 TOAMNĂ. Notele au fost afișate pe EDU.RO
REZULTATE BAC 2017 TOAMNĂ. Notele au fost afișate pe EDU.RO
VIDEO PROTVPLUS.RO
bacalaureat 2019 edu.ro
Rezultate finale Bac 2018, sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate, promovare de 29,7%
EDU.RO REZULTATE BAC 2018 sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate. Rată de promovare - 26,9%
REZULTATE BAC 2018. Cea mai mare medie la sesiunea august-septembrie
BAC 2018 sesiunea de toamnă. Candidaţii susţin vineri proba orală la Limba română
BAC 2018. Tânăr eliminat de la proba de Geografie. „Părea că vorbește singur”
BAC 2018 sesiunea de toamnă. Elevii susțin joi proba la alegere în funcție de profilul studiat
elev bac matematica
Elevii, supărați că matematica n-are milă de ei la BAC. ”E jale”
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la matematică au fost publicate
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la istorie au fost publicate
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la probele la alegere au fost publicate
BAC 2018 sesiunea de toamnă matematică. Elevii susțin miercuri proba la alegere a profilului
BAC 2018 sesiunea de toamnă istorie. Elevii susțin miercuri proba la alegere a profilului