BAC 2011. O generatie ratacita: "Parintii mei nu stiu ca-s la examen, cred ca-s deja la facultate"

×
Codul embed a fost copiat

VIDEO. Peste 100.000 de absolventi care n-au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat, isi mai incearca o data norocul la sesiunea care a inceput astazi.

Deocamdata, au fost programate probele orale, la care s-au putut prezenta si cei care-n iunie nu aveau mediile incheiate, pentru ca erau corijenti. Relaxati, cu tinute lejere, si figuri zambitoare, unii dintre ei nici macar nu stiau ca la prima sesiune mai bine de jumatate dintre colegii lor au picat cu note rusinoase.

Mare le-a fost surpriza elevilor din Deva, care au aflat chiar inainte sa intre in sala, ca vor fi primiti doar cei imbracati decent.

Dintr-odata, o domnisoara incaltata cu slapi din plastic si imbracata cu pantaloni de casa, si-a dat ea seama ca nu a ales tinuta potrivita, asa ca l-a rugat pe iubitul ei sa-i aduca alte haine si s-a schimbat la fata locului.

La Bucuresti, baietii au venit parca mai gatiti decat fetele. Cu cercei in ambele urechi, cu parul vopsit, dati cu gel si ridicat spre cer si cu muschii la vedere. Pacat ca nu pun atata suflet si la invatatura. Dau abia acum probele orale, pentru ca n-au putut intra in prima sesiune din cauza corijentelor.

Citește și
Targul International de Universitati, RUIF 2011
Efectele "Bacului Rusinii". Ce facultati risca sa fie inchise pentru ca au numai cativa studenti
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Tot cu viteza au trecut prin scoala si "restantierii" din Brasov. Multi s-au prezentat la examen numai de gura parintilor.

Iar daca ar fi sa-l credem pe un elev din Iasi, parintii nici nu stiu ca a ratat prima sesiune a bacalaureatului.

La Timisoara, insa, printre corijenti s-au inscris la a doua sesiune si absolventi mai ... copti, care regreta ca n-au dat bac-ul la timp.

In total, peste 10.500 de candidati s-au inscris la probele orale. Restul, pana la 110.000, se vor prezenta la examenele scrise care incep pe 29 august. Rezultatele vor fi afisate pe 4 septembrie, cand sunt primite si contestatiile.
 

Comenteaza la finalul articolului si spune-ne ce ti-a picat la examen si cum ti s-au parut subiectele!

La bacalaureatul de toamna s-au inscris 109.595 de candidati, cu aproape 40.000 mai multi decat in 2010.

In 22-23 august este examen oral la limba romana, in 22-24 la limba materna, in 23 -24 august la o limba straina si in 25 - 26 august la competentele digitale obtinute in timpul studiilor.

La sfarsitul lunii august incep probele scrise, acolo unde in vara au fost cei mai multi picati la bacalaureat.

Cine nu a invatat, nu ia Bac-ul - sloganul sesiunii de toamna

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat deja ca cei care se spera ca probele vor fi mai relaxate in toamna, gresesc.

"Cei care au invatat vor lua bacalaureatul, cei care nu, nu vor lua. Nivelul de exigenta va fi exact acelasi ca in prima sesiunea, organizarea poate fi chiar mai buna, pentru ca este a patra sesiune pe care o desfasuram. Totul este securizat pentru a doua sesiune a bacalaureatului, care va fi corecta, iar cei care nu au invatat nu vor lua bacalaureatul", a spus ministrul.

Funeriu sustine ca ar fi o greseala ca exigenta la bacalaureatul din toamna sa scada dupa un examen corect si cinstit. "Ar fi o greseala sa scadem standardele si sa se faca un pas inapoi dupa ce am aratat Romaniei ca se poate sa fii corect si cinstit. Ma bucur ca lumea s-a obisnuit ca in acest minister lucrurile se desfasoara corect. Elevii care nu au reusit la examenul de bacalaureat din vara pot promova in toamna daca vor invata, daca se vor pregati, daca vor munci serios. Standardele nu vor fi scazute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelasi", a mai spus ministrul Daniel Funeriu.

De data aceasta elevii vor da examen preponderent in sali supravegheate video

Pentru ca sunt mai putini candidati, inspectorii scolari trebuie sa gaseasca solutii pentru a-i grupa in salile care au sistem de supraveghere. Examenul trebuie organizat "preponderent" in salile dotate cu sistem de supraveghere, desi nu exista o corelare directa intre prezenta camerelor web si numarul candidatilor care nu au reusit la examen, spunea recent ministrul Educatiei.

La Bacalaureatul din toamna au fost inscrisi 106.854 candidati inainte de sesiunea de corigente din august.

Dupa corigenta, numarul celor care s-ar putea inscrie la bacalaureat ar putea ajunge la 107.000, potrivit Ministerului Educatiei.

La sesiunea de bacalaureat din iunie-iulie 2011 au fost inscrisi peste 212.000 de candidati si s-au prezentat la examen aproape 205.000.

De la probele examenului au fost eliminati 895 de candidati, care nu mai pot participa la examen in sesiunea din toamna lui 2011 si nici la cea din vara lui 2012.

Inaintea contestatiilor erau promovati 90.765 de candidati (44,47%). Dupa contestatii, ponderea celor care au reusit la bacalaureat a crescut la 45,72%, cu 1,25% mai mult. In 2010, la a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost inscrisi 71.121 de candidati. 

Candidatii vor fi in salile de examen in 29 august pentru proba la Limba si literatura romana, in 30 august pentru Limba si literatura materna, in 31 august pentru proba obligatorie a profilului si in 2 septembrie pentru proba la alegere a profilului si specializarii.

Semnalizarea neregulilor

Ministerul Educatiei a alocat si pentru sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat o linie gratuita Tel Verde 080080110, la care cetatenii pot semnala orice nereguli constatate in derularea probelor, informeaza MECTS.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului reaminteste parintilor ca examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a si solicita elevilor si parintilor sa semnaleze la numarul amintit orice situatie in care se solicita bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol.

Linia de telefon va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 9.00-19.00, incepand cu data de 22 august, a precizat sursa citata.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Jos Palaria!70 de elevi de nota 10 la Bac.Intr-o festivitate speciala, au fost felicitati de vedete
Jos Palaria!70 de elevi de nota 10 la Bac.Intr-o festivitate speciala, au fost felicitati de vedete

Sunt tineri, frumosi, inteligenti si ne fac sa ne simtim mandri. Singurii 70 de absolventi de liceu din toata Romania care au luat 10 pe linie la bacalaureat au fost premiati. 

Efectele
Efectele "Bacului Rusinii". Ce facultati risca sa fie inchise pentru ca au numai cativa studenti

Efectele dezastrului de la bacalaureat se vad in multele facultati infiintate in orasele mici: majoritatea risca acum sa se inchida, pentru ca au doar cativa inscrisi.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.