Avalansa de demiteri! Sute de institutii publice raman fara sefi


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 16:39
Data publicarii: Vineri 24 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Mii de sefi ai administratiei guvernamentale din teritoriu vor ramane fara serviciu peste o luna. Este efectul unei ordonante de urgenta, adoptate miercuri de Executiv si publicata deja in Monitorul Oficial.

 

Principala necunoscuta in acest moment este legata de numarul celor dati afara. Potrivit sindicatelor, ar fi vorba de 4.000 de oameni, in timp ce opozitia vorbeste de mult mai multi.

Pana la 25 mai, vor trebui sa plece sefii de directii si case de sanatate publica, directii de munca, sectii judetene ale Garzii Financiare, directii agricole, dar si inspectorii scolari. Spre exemplu, numai din Ministerul Agriculturii vor fi dati afara 700 de directori.

Potrivit Mediafax, care citeaza nota de fundamentare a ordonantei 37, Guvernul sustine ca "neadoptarea urgenta a masurilor referitoare la deconcentrate ar impiedica eficientizarea administratiei si imbunatatirea actului managerial, deciziile de schimbare a directorilor fiind bazate si pe recomandarile Comisiei Europene de reducere a cheltuielilor".

Cei care vor veni dupa vor incheia un asa-numit contract de management, prin care se angajeaza sa elaboreze strategii conforme politicii Guvernului.

Directorii din judete au la dispozitie o luna sa-si caute serviciu. Masura este una corecta, spun reprezentantii puterii.

Cat priveste directorii de scoli, Executivul sustine ca acestia nu vor fi afectati.

In tara, Ordonanta a inceput sa-si produca efectele. Mai multi functionari din directiile administratiei au primit deja preavizul.

Opozitia a criticat dur initiativa si a solicitat Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala. Reprezentantii coalitiei le-au dat si ei replica liberalilor.

Tags: guvern,

Guvernul vrea o lege de salarizare pentru toata lumea
Guvernul a decis: taie din sporuri si plafoneaza salariile
VIDEO PROTVPLUS.RO