Au primit lopeti si roabe sa-si deszapezeasca satul, dar le-au vandut pe tigari si bautura. "Au chemat parinti, copii, sa ia"

×
Codul embed a fost copiat

Ajutoarele primite de la o fundatie au bagat zazanie intre localnicii unui sat din judetul Braila.

Oamenilor li s-au dat roabe si lopeti nou-noute, plus o sacosa cu alimente, pentru a trece mai usor peste iarna grea. Nici nu au plecat bine reprezentantii fundatiei, ca au si aparut disputele: unii au luat mai multe roabe, iar altii le-au vandut vecinilor mai instariti, ca sa faca rost de bani de bautura.

Dupa nume, satul Tepes Voda, din comuna Movila Miresii, ar trebui sa fie populat cu oameni unul mai cinstit decat celalalt. Problemele au aparut in momentul in care membrii fundatiei au avut de impartit 200 de pachete cu ajutoare la 350 de familii. Chiar daca au incercat sa faca tabele si sa nu le dea roabe si lopeti decat celor care vin cu un act de identitate, au ramas si foarte multi nemultumiti. Cei din urma au reclamat imediat pe Facebook ca au fost familii care au luat cate cinci-sase roabe, iar unii localnici din Tepes Voda au vandut roabele si lopetile pentru 50 de lei perechea

Vinerea trecuta, toata lumea parea multumita si nimeni nu se gandea ca un scandal sta sa mocneasca in sat. "E foarte bine. Bine! Multumim. Putem sa ne descurcam, sa dam zapada, acuma, ca ne-a infundat cu totul”, spunea atunci un satean.

Nici nu li s-au acoperit bine urmele lasate in zapada de pe ulita, ca satenii au si descoperit ca impartirea ajutoarelor a fost fraudata. "Sunt cate unii care au luat cate cinci, sase. Chiar am vorbit cu dom’ primar, i-am lasat mesaj pe Facebook, sa se duca sa ia, de la care au luat atatea, sa dea si la aia care n-au luat. Au venit de la Movila, au chemat parintii, au chemat copiii, sunt persoane care au lut o gramada de roabe", spune o femeie din sat. Un tanar confirma ca "Au fost multi care au luat cate patru, cinci roabe. Sunt multi care le-au vandut”.

Citește și
horse board
Rusii au inventat un nou sport de iarna: "horse-board". Cu ce au fost inlocuite motocicletele si masinile de teren
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Trei femei spun ca stiu si pentru cati bani au fost vandute roabele si lopetile. "Asta-i omul. E bine sa nu se aduca nimic. Sa nu le dea nimic, sa-i lase asa. Le-au vandut pe tigari, pe bautura, pe trei sute, pe cinci sute."

Au fost si oameni care au multumit frumos si si-au vazut de treaba, cu roabele si lopetile primite. Le este rusine, insa, ca proprii vecini au facut acest taraboi. Imediat ce a aflat, tot de pe Facebook, primarul a luat masuri.

Dumitru Panturu, primar: “S-au confirmat doua cazuri. S-au ridicat doua roabe si s-au dat la scoli. S-a dat la scoala o roaba si o roaba la biserica. Le-am ridicat eu cu viceprimarul S-a facut atata zarva pentru ca nu a ajuns la toata lumea si probabil cei mai suparati sunt cei care nu au luat roabe, care au stat pe internet, care au stat pe Facebook, la telenovele."

Primarul spune ca va continua investigatiile pe cont propriu si, celor care vor fi prinsi ca au luat mai multe unelte decat ar fi meritat, le va spune de la obraz sa le dea celor care nu au. Ramane de vazut daca va si reusi. O roaba costa in jur de 150 de lei, iar o lopata 50 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Scandal in trafic, dupa ce mai multi soferi au ramas blocati pe o strada.
Scandal in trafic, dupa ce mai multi soferi au ramas blocati pe o strada. "N-ai vrut sa stai! Stii ce ai facut?"

Din cauza ninsorii, s-a circulat marti destul de greu in Bucuresti si nu au lipsit incidentele.

Rusii au inventat un nou sport de iarna:
Rusii au inventat un nou sport de iarna: "horse-board". Cu ce au fost inlocuite motocicletele si masinile de teren

A nins din belsug in muntii Urali, iar in peisajul de poveste amatorii de senzatii tari au inventat un sport de iarna extrem. Rusii se dau pe zapada cu placa trasa de cai.

Primarul comunei care are mereu strazile curatate de zapada, dat afara din PSD. Explicatia liderilor partidului
Primarul comunei care are mereu strazile curatate de zapada, dat afara din PSD. Explicatia liderilor partidului

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene din tara, Gheorghe Damian, a fost exclus vineri din Partidul Social Democrat ca urmare a deciziei Comitetului Executiv Judetean.

Recomandări
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.