ADMITERE LICEU 2014. Recomandarile pe care expertii le dau elevilor care vor sa intre intr-un liceu anume

Dată publicare: 04-07-2014 20:00
Dată actualizare: 07-07-2014 07:03


ADMITERE LICEU 2014. Peste 160.000 de adolescenti isi pot completa de vineri listele cu optiuni. Conteaza in primul rand notele de la Evaluarea Nationala, un examen contestat de altfel de sute de parinti.

2014 ar putea fi ultimul an in care se mai pot inscrie in invatamantul liceal toti candidatii, adica si cei care au luat sub 5 la testarea nationala.

La Scoala Sfintii Voievozi, sute de parinti si elevi din alte judete au venit de la prima ora ca sa completeze fisele. Ca in fiecare an, copiii din provincie care doresc sa invete in Bucuresti trebuie sa depuna cererile in acest centru. Ioana este din Vrancea.

''Aici sunt profesorii mai sociabili, inveti mai mult...'', spune Ioana.

-► TOP CELE MAI BUNE LICEE DIN BUCURESTI

-► BROSURA DE ADMITERE LA LICEU - 2014

ADMITERE LICEU 2014. Un elev din Galati opteaza pentru un liceu cu program sportiv. Face fotbal de la 5 ani si crede ca in Capitala are mai multe sanse sa faca performanta.

''Eu cred ca e mai bine aici...'', spune elevul.

''E singurul copil, e greu, dar trebuie sa-l las sa zboare. Doar la acest liceu vrem, la Eliade'', spune mama elevului.

Daniela a invatat la o scoala din Ilfov. Cu media 9,21 crede ca are sanse sa intre la liceul Ion Creanga.

''Sunt sigura ca o sa intru...'', spune Daniela.

Cititi si: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014 DIN TOATE JUDETELE

In ceea ce ii priveste pe bucuresteni, acestia isi vor depune fisele in scolile la care au studiat.

Pe fisa de inscriere candidatii trebuie sa completeze codurile liceelor. Este important sa aiba cat mai multe optiuni pentru ca astfel cresc sansele de admitere. Totodata, inspectorii le recomanda sa nu treaca acele scoli in care nu vor sa fie admisi.

"Primele optiuni este recomandat sa fie scrise pentru liceele unde anul trecut s-a realizat cu o medie mai mare cu 20-30 de sutimi', a spus Stefan Pacearca, inspector scolar.

Chiar daca notele finale s-au afisat, multi parinti contesta inca rezultatele examenului. Un domn e nemultumit ca fiul sau a ramas cu nota nemodificata.

''Cum sa-i explic eu copilului ca merita mai mult, dar nu i se da punctajul? Ii afecteaza admiterea in liceu...'', a spus barbatul.

La nivel de tara au fost alocate 180.000 de locuri pentru clasa a noua, desi la Evaluarea Nationala s-au prezentat doar 167.000 de elevi.

La admitere conteaza acum in proportie de 75% media de la Evaluarea Nationala, iar 25% ii revine mediei din anii de gimnaziu.

Prima etapa de repartitii este programata in 15 iulie, a doua pe 24 iulie, iar a treia intre 4-5 septembrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO