Atmosfera de carnaval la Timisoara. Festivalul care aduce arta cat mai aproape de tineri: "Ma bucur foarte tare sa vad asta"

01-04-2017 08:16


Centru orasului a fost invadat de clovni, mimi, statui care prind viata si opere de arta mai putin obisnuite. Totul in cadrul festivalului CheckArt, aflat la a doua editie.

Pantomima, muzica, magie, teatru si pictura 2D - toate s-au imbinat armonios in cadrul evementului CheckArt, organizat la Timisoara.

Printre statui care leviteaza si bufoni, cativa tineri au uimit publicul cu dibacia lor de a se juca, la propriu, cu focul. Mimii au atras deopotriva copii si adulti, fascinati de spectacolul oferit.

In tot acest timp, strazile din centrul orasului au devenit scena pentru numere de magie ori concerte.

Femeie: "Ma bucura foarte tare sa vad asta in Timisoara, imi da sperante pentru ce o sa urmeze."

Francisca Hoca-Virag – coordonator: "Scopul evenimentului a fost de a aduce arta cat mai aproape de tineri. Mimii si bufonii au interactionat cu publicul si ne-am dorit foarte mult acest lucru pentru ca publicul nostru sa fie deschis.”

Festivalul plin de culoare si veselie se va incheia sambata seara.

Luna mai este ultima in care Timisoara este Capitala Tineretului din Romania, dar, peste patru ani, va fi Capitala Culturala Europeana. Iar autoritatile trebuie sa defineasca agenda de evenimente prin care spera sa atraga peste un milion de turisti.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO