Asociatia OvidiuRO a oferit haine groase pentru iarna la zeci de familii sarmane din judetul Brasov

23-11-2013 21:00


Zeci de familii sarmane, care locuiesc in Tarlungeni, judetul Brasov, asteapta venirea iernii cu inima stransa: traiesc intr-o asemenea saracie, incat nu isi permit sa le cumpere copiilor nici macar o geaca sau o pereche de ghete.

Insa anul acesta, prin programul "Fiecare copil in gradinita", au primit haine groase, cu o singura conditie: cei mici sa nu lipseasca, de la cursuri.

Cornelia are 7 copii: unii la scoala, altii la gradinita. Ea nu lucreaza, iar tatal munceste cu ziua, pe unde apuca. Familia se descurca foarte greu si, pana acum, cei mici mosteneau haine mai groase de la fratii mai mari.

Silviu, mezinul familiei, este extrem de bucuros: a primit in sfarsit o geaca si o pereche de ghete noi.

Cornelia a inteles ca scoala este singura sansa pentru copiii ei ca sa scape de saracie. Asa ca ii sprijina cat poate, ca sa invete. Silviu a venit zi de zi la gradinita si pentru asta familia a primit in fiecare luna cate un tichet valoric de 50 lei. Si nu este singurul caz.

100 de copii care au frecventat gradinita zi de zi au fost premiati pentru sarguita.

Credem ca prin educatie o sa reusim macar generatia asta tanara sa reusim sa o educam sa invete bine sa ajunga oameni cu pregatire profesionala.", a declarat Kiss Iosif, primarul comunei Tarlungeni.

Anul acesta, primaria le-a oferit daruri copiilor, iar o parte dintre fondurile necesare desfasurarii programului "Fiecare copil in gradinita" au fost oferite de Agentia Nationala pentru Romi. In total, 1300 de prescolari din 20 de comunitati sunt ajutati de asociatia OVIDIU RO.
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO