Asigurările CASCO, obligatoriu cu franşiză!

Ultima actualizare: 25-10-2012 23:40

La acest gen de poliţă recurg tot mai multe companii din România, obligate de numărul mare de accidente înregistrate pe drumurile noastre, mereu în reparaţii şi niciodată finisate.

Franşiza înseamnă o cheltuială în plus pentru client. El va plăti o parte din reparaţia maşinii, atunci când merge la service. Şi se va gândi, probabil, de două ori înainte să încheie un contract pentru CASCO.
În ultima perioadă, cele mai multe companii de asigurări au introdus franşiza pentru asigurarea CASCO.

"Principala problemă a companiilor este faptul nu că platesc daune mari cât foarte mici şi multe, de aceea foarte multe companii de asigurări au introdus o franşiză de cel putin 100 de euro pe eveniment", declara Angela Plăcintă, analist la Ziarul Financiar.

În acest fel, companiile îi obligă pe clienţi să suporte din buzunar micile daune cum ar fi zgârieturile, loviturile în parcare sau furtul ştergătoarelor.

"Percepţia românului este că această franşiză este o încercare de a eruda societatea de asigurare de a plăti nişte despăgubiri, spune că "mă duc să încerc şi la altă societate de asigurări", beneficiază şi de o scădere a primei de asigurare în cazul în care acceptă asigurarea cu o astfel de franşiză", spune Sergiu Loghin, director de asigurări.

Reprezentanţii companiilor spun că de la începutul anului, mai bine de 70% dintre cei care au o asigurare CASCO au solicitat despăgubiri.

"Comisia de supraveghere a asigurărilor a obligat societăţile de asigurări să mărească cotele la poliţa CASCO şi să implementeze obligativitatea franşizei. Era necesară datorită numărului foarte mare de autovehicule şi accidente care apar în piaţă frecvent", declara Adrian Stancu, broker de asigurări.

Companiile şi-au luat măsuri de siguranţă, dar mulţi dintre clienţi nu sunt încântaţi că trebuie să mai plătească alţi bani pentru reparaţii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO