Artistii romani ale caror picturi sunt cautate de straini si corporatii. Cat costa un tablou care "te scapa de stres"


Ultimul update: Marti 17 Ianuarie 2017 00:00
Data publicarii: Sambata 14 Ianuarie 2017 18:20
Categorie: Stiri Sociale

Scapati de stres si in timp ce va pierdeti cu privirea intr-o pictura murala.

Este propunerea artistilor care adopta trendurile din vest si picteaza la cererea clientilor, acasa ori la birou. Pentru o impresie de neuitat, folosesc tehnici 3 D sau culori fluorescente. O lucrare poate costa pana la 200 de euro metrul patrat, dar nu duc lipsa de comenzi.


Vlad si Corina, doi artisti din Cluj, au reusit sa faca din talentul lor de desenatori o afacere de succes. Au clienti inclusiv din strainatate, care spun ca artistii sunt la curent cu cele mai noi tehnici de pictura, iar ce iese din mana lor e cu adevarat spectaculos.

Vlad Rusu, artist plastic: "Folosim de la traditionalele pensule si acrilice pana la markere speciale de grafitti care curg si dau linii speciale pana la sprayuri fiind interior. Mai sunt si culorile fluorescente care sunt sensibile la lumina sau la diversi factori exteriori."

Si companiile multinationale ii cauta, ca sa le picteze pereti intregi in birouri care devin astfel mai relaxante pentru angajati. Aceasta pictura, de pilda, se afla in sediul unei firme IT.

Bogdan Tomsa, director financiar companie IT: "Ne-am dorit ca angajatii ca sa vada spatiul de birou ca si o extensie a spatiului lor de acasa sau de pe strada de ce nu, si atunci pe principiul ca culorile incurajeaza optimismul si creativitatea ne-am dorit sa infuzam foarte multa culoare in birou."


Dan este un pictor din Iasi si, daca la inceput picta camere de copii sau pereti din restaurante, acum a trecut la birouri.

Pictor: "Am avut de facut picturi in birouri, in living, cum ar fi sa pictez New York-ul intr-un birou montan, directorul a vrut sa vada peisajul montan din birou, pictura 3D."

Dan Ursu, artist: "O noutate ar fi vopselele UV si cele fosforescente, cele UV sunt vizibile pe timp de noapte. Sunt si tehnici de baso-relief: se combina pictura si sculptura. Se creeaza ambianta cu efect 3D mai amplu."

Pretul difera in functie de complexitatea si marimea lucrarii. Un metru patrat incepe de la 50 de euro si poate ajunge pana la 200 de euro.

Daca vrei sa te simti ca in Paris, este suficient sa intri in acest living. O astfel de lucrare costa 3000 de lei, iar artistul a avut nevoie de aproximativ 2 saptamani, pentru finalizarea ei

Ramona Samson, clienta : "Voiam ceva care sa-mi aduca aminte de ce iubesc cel mai mult. Investitia a meritat, cand intra lumea in living spune-Wow, ce pictura ai pe perete, vreau si eu. Cand ma uit, ma rup de serviciu, de ce se intampla si ma relaxez."

O pictura de astfel de dimensiuni il poate linisti sau inveseli pe cel care o priveste, spun specialistii.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO