Art Safari 2016. Cea mai mare expozitie de arta, ce include 22 de muzee si 50 de galerii, la Palatul Dacia, din Capitala
Bucurestiul este in aceasta perioada capitala artei. 22 de muzee, 60 de galerii si cinci colectii private, prezentate in premiera, se regasesc toate la Palatul Dacia-Romania.
Situat langa Banca Nationala, palatul a fost redeschis special pentru aceasta expozitie unica la care sunt asteptati peste 35.000 de vizitatori.
Cea mai mare expozitie de arta din Romania o puteti vedea zilele acestea in Centrul Vechi, la Palatul Dacia, construit in 1880 si repus in circuitul urban de Art Safari 2016.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vizitatorii sunt intampinati chiar la intrarea in palat de elementul surpriza al expozitiei, sculptura lui Constantin Brancusi, "Ecorseul". Apartine Universitatii de Arte Bucuresti, insa, din motive de securitate, a stat intr-un depozit si nu a mai fost expusa de ani de zile.
Ioana Ciocan, director general expozitie: "Este o lucrare de la 1902, la care marele artist a lucrat vreme de doi ani. A inceput lucrarea ca un studiu anatomic."
Expozitia se intinde pe 6.000 de metri patrati si contine peste 5.000 de opere si obiecte de arta, aduse de 60 de galerii de arta din tara, dar si din strainatate.
Peste 350 de lucrari sunt insa dedicate dadaismului, miscare ce sarbatoreste 100 de ani si s-a nascut aici, la noi.
Tom Sandquist, specialist Dada: "Eu sustin ca, da, intr-un fel, dar daca e sa o luam din alta perspectiva, procesul de nastere s-a petrecut mult mai devreme si a inceput in Romania. Aveti o mostenire nationala de care trebuie sa aveti grija si pe care trebuie sa o cunoasteti."
Expozitia contine si cinci colectii private care pot fi vazute pentru prima data de public. Una dintre ele se numeste "colectia misterioasa". Apartine unui bucurestean care nu a dorit sa isi dezvaluie identitatea si contine lucrari ale lui Victor Brauner.
Peretii Palatului Dacia-Romania, inchis in ultimii ani, sunt impodobiti cu lucrari deosebite de Salvador Dali, Tonitza, Luchian.
Expozitia, unica in Romania, va fi deschisa timp de 11 zile. Un bilet costa 50 de lei, iar elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de o reducere de 50 la suta.