Aproximativ 11.700 de politisti vor fi in apropierea scolilor la inceputul noului an scolar

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 17 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Sambata 14 Septembrie 2013 15:37
Categorie: Social
Scoala

Aproximativ 11.700 de politisti vor fi luni, in prima zi a noului an scolar, in apropierea unitatilor de invatamant, precum si pe traseele de deplasare a elevilor, pentru siguranta acestora si pentru a preveni eventualele incidente.

In prima zi a noului an scolar, vor asigura masurile de ordine si de siguranta a elevilor 9.469 de politisti de ordine publica, 1.430 de la rutiera si 801 de la alte structuri, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Echipajele de politie rutiera vor fi prezente in zona intrarilor in scoli, la orele la care elevii intra si ies de la cursuri. In anul scolar 2012-2013, numarul infractiunilor sesizate in incinta si in apropierea unitatilor de invatamant a scazut fata de anul precedent.

Din analiza infractiunilor sesizate a reiesit ca aproximativ 90 la suta dintre faptele penale au fost comis in incinta scolilor si doar 10 la suta in zona adiacenta acestora, a precizat Politia Romana.

Un Plan National Comun de Actiune pentru asigurarea protectiei unitatilor de invatamant, a sigurantei elevilor si a personalului didactic, precum si de prevenire a delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente acestora a fost aprobat si pentru anul scolar 2013-2014, de catre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educatiei si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Potrivit acestui plan, politistii vor lua in noul an scolar masuri preventive, prin actiuni educative, vor verifica modul de supraveghere si paza a scolilor si gradinitelor in conformitate cu prevederile Legii 333/2003, vor interveni pentru mentinerea ordinii publice, in cazul evenimentelor produse in perimetrul unitatilor scolare, sesizate prin numarul de urgenta 112, dar si pentru combaterea absenteismului scolar.

Si Jandarmeria Romana va asigura ordinea publica in zonele din apropierea a peste 1.600 de unitati scolare, precum si pe traseele pe care merg elevii. Jandarmii vor actiona in patrule mixte cu Politia, dar si independent. In noul an scolar, jandarmii vor desfasura in unitatile de invatamant preuniversitar actiuni preventiv-educative si anti-victimizare.

"Prin intermediul acestor actiuni, Jandarmeria se va implica in mod activ in procesul de formare si educare a tinerilor, iar specialisti din cadrul Jandarmeriei vor discuta cu elevii despre discriminare, modalitatile de prevenire si consecintele violentei, precum si ale criminalitatii juvenile", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Scoala Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
metoda accidentul
Motivul pentru care o femeie a fost avertizată că ar putea fi victima unei înșelăciuni
Accident grav în Sibiu. Remorca unui tractor s-a răsturnat peste un copil de 4 ani
O autocisternă cu sodă caustică s-a răsturnat în Vaslui
Singurul câine din România care poate să descopere cadavre înecate
De la ce vârstă te numești bătrân. Efectele unui fenomen fericit
Înșelătorie pe străzile din Brăila. Hering „transformat” în scrumbie
vinuri
Preferințele românilor în materie de vinuri s-au schimbat. Cât plătesc acum pentru o sticlă
Un traficant de droguri, ridicat din curtea ANAF
Ce a scris o tânără pe hârtie pentru o cafea gratis. S-a întâmplat în mai multe cafenele din ţară
Planta românească sortită să dispară din pieţe în ciuda beneficiilor multiple asupra sănătăţii
Englezii au „autostrăzi pentru biciclete”, iar cicliștii de la noi merg printre mașini
Coadă cu scandal ca la tigăi, dar la analize gratuite. "Tot acolo ajungem"