Apele Dunarii, sfintite in ajun de Boboteaza. Singurul barbat care a reusit fara probeme sa recupereze crucea aruncata in apa

Ultimul update: Duminica 08 Ianuarie 2017 07:13
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2017 18:08
Categorie: Social

Apele Dunarii au fost sfintite in ajun de Boboteaza. Arhiepiscopul Tomisului a furat startul si a mers la Harsova, unde a tinut ritualul aruncarii celor trei cruci in fata a sute de credinciosi.

Doar doi curajosi au reusit sa incheie cursa in apa care avea doua grade celsius. Probabil ca vineri fluviul va fi plin de gheata, din cauza gerului crunt care se lasa peste Romania.

Arhiepiscopul Tomisului a iesit pe Dunare cu o salupa, ca sa arunce trei cruci de lemn. Doar trei curajosi s-au avantat in apele Dunarii si doar doi dintre ei au ajuns la cruci.

De obicei, numarul curajosilor era mult mai mare, spun credinciosii, insa anul acesta cei mai multi au preferat sa stea pe margine. Afara erau sapte grade, iar apa fluviului avea doua grade.

Procesiunea, care a pornit de la o manastire de langa Harsova si s-a incheiat pe malul Dunarii, a avut loc cu o zi inainte de Boboteaza. Potrivit preotilor, regula bisericeasca permite insa ca si in ajun sa fie aruncate crucile in apa.

Barbatul care a renuntat la cursa da vina pe frigul aspru. Crucea dupa care a sarit el a fost luata de curenti, iar un scafandru a sarit imediat dupa ea.

Provocari a intampinat si un altcredincios, care s-a avantat in apa pentru al noualea an la rand. De data aceasta, a fost la un pas sa renunte, dar si-a regasit puterea sa duca misiunea asumata pana la final.

Singurul care a reusit fara niciun obstacol este un pompier, care s-a aruncat pentru prima oara dupa cruce. Spune ca a tinut mortis sa obtina crucea pentru cel de-al treilea copil, care urmeaza sa se nasca anul acesta.

Vineri, pe faleza Cazinoului din Constanta, cei mai curajosi barbati se vor avanta in apele Marii Negre, dupa cele trei cruci care vor fi aruncate in larg de Arhiepiscopul Tomisului.
 

BOBOTEAZA: Peste 500 de credinciosi la sfintirea apei, la Constanta. Arhiepiscopul Tomisului a trecut inainte pe la politie
BOBOTEAZA: Peste 500 de credinciosi la sfintirea apei, la Constanta. Arhiepiscopul Tomisului a trecut inainte pe la politie
VIDEO PROTVPLUS.RO
mos craciun
Cât de mult poate costa să închiriezi un Moş Crăciun de lux. "E din păr natural"
Cum am ajuns să avem salată şi ridichi româneşti proaspete pe masa de Crăciun
Răsturnare de situaţie în cazul copilului de 9 ani care şi-a omorât bunica
Spectacol pentru copiii bolnavi, oferit de medicii şi asistentele de la Fundeni
150 de sibieni îmbrăcați în Moș Crăciun au alergat în centrul orașului
În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință
alistmagazine
Ce designeri vin pe 15 decembrie la târgul Crazy Christmas
Românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă
Idei de cadouri pentru Crăciun. Cum să-i surprindeți pe cei dragi în acest an
Brazi de Crăciun neobișnuiți. Pomul creat de câțiva elevi din Galați: costă 500 de lei
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”