Apele Dunarii, sfintite in ajun de Boboteaza. Singurul barbat care a reusit fara probeme sa recupereze crucea aruncata in apa

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 08 Ianuarie 2017 07:13
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2017 18:08
Categorie: Social

Apele Dunarii au fost sfintite in ajun de Boboteaza. Arhiepiscopul Tomisului a furat startul si a mers la Harsova, unde a tinut ritualul aruncarii celor trei cruci in fata a sute de credinciosi.

Doar doi curajosi au reusit sa incheie cursa in apa care avea doua grade celsius. Probabil ca vineri fluviul va fi plin de gheata, din cauza gerului crunt care se lasa peste Romania.

Arhiepiscopul Tomisului a iesit pe Dunare cu o salupa, ca sa arunce trei cruci de lemn. Doar trei curajosi s-au avantat in apele Dunarii si doar doi dintre ei au ajuns la cruci.

De obicei, numarul curajosilor era mult mai mare, spun credinciosii, insa anul acesta cei mai multi au preferat sa stea pe margine. Afara erau sapte grade, iar apa fluviului avea doua grade.

Procesiunea, care a pornit de la o manastire de langa Harsova si s-a incheiat pe malul Dunarii, a avut loc cu o zi inainte de Boboteaza. Potrivit preotilor, regula bisericeasca permite insa ca si in ajun sa fie aruncate crucile in apa.

Barbatul care a renuntat la cursa da vina pe frigul aspru. Crucea dupa care a sarit el a fost luata de curenti, iar un scafandru a sarit imediat dupa ea.

Provocari a intampinat si un altcredincios, care s-a avantat in apa pentru al noualea an la rand. De data aceasta, a fost la un pas sa renunte, dar si-a regasit puterea sa duca misiunea asumata pana la final.

Singurul care a reusit fara niciun obstacol este un pompier, care s-a aruncat pentru prima oara dupa cruce. Spune ca a tinut mortis sa obtina crucea pentru cel de-al treilea copil, care urmeaza sa se nasca anul acesta.

Vineri, pe faleza Cazinoului din Constanta, cei mai curajosi barbati se vor avanta in apele Marii Negre, dupa cele trei cruci care vor fi aruncate in larg de Arhiepiscopul Tomisului.
 

BOBOTEAZA: Peste 500 de credinciosi la sfintirea apei, la Constanta. Arhiepiscopul Tomisului a trecut inainte pe la politie
BOBOTEAZA: Peste 500 de credinciosi la sfintirea apei, la Constanta. Arhiepiscopul Tomisului a trecut inainte pe la politie
VIDEO PROTVPLUS.RO
trotineta
Bucureştenii vor putea închiria trotinete electrice. De ce sunt mai rapide ca maşinile
Imagini greu de privit. Ce au găsit inspectorii ANPC într-un magazin, înainte de Florii
Elevii unei școli din Bacău își câștigă singuri banii necesari pentru un loc de joacă
Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Alba Iulia: ”Un sentiment foarte pofund"
O asistentă medicală, mama unei fetițe de 8 ani, are nevoie de ajutor. Cum puteți dona
Liste de așteptare pentru cei care vor cozonaci pe masa de Paște. Cu cât se vând
concediu
Concediu suplimentar pentru femeile care apelează la fertilizarea in vitro
Masa de Paște, reguli de respectat la capitolul ”ouă”. Diferențele dintre cele 4 categorii
Concert caritabil pentru copii abandonați, care suferă de boli incurabile
Povestea lui Andrei, un tânăr cu o formă rară de cancer. Cum îl puteți ajuta
Cazul copilului mort în fosa septică se poate repeta oricând la 1.500 de şcoli din ţară
Tânără cu arsuri grave, dusă în Belgia, pentru că în România nu sunt locuri. Apel umanitar