Angajatii Oltchim protesteaza marti la sediul Guvernului
Angajatii societatii Oltchim vor participa, marti, la un miting de protest in fata sediului Guvernului. Sindicalistii cer si o intalnire de urgenta cu premierul Victor Ponta, a anuntat, luni, Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa".
Protestul, organizat de Sindicatul Liber Oltchim, va avea loc intre orele 11.00 si 15.00, fiind asteptati aproximativ 1.000 de angajati ai societatii.
Sindicalistii cer accesarea urgenta de catre SC Oltchim a capitalului de lucru in suma de 45 milioane de euro, necesar repunerii in functiune la 65 la suta din capacitatea instalatiilor din activul Ramnicu Valcea, urmata de repornirea instalatiilor Petrochimie Arpechim Pitesti, Monomer si Policlorura de vinil. Totodata, sindicalistii solicita ca planul de reorganizare a companiei sa includa cu prioritate functionarea Oltchim cu toate instalatiile (inclusiv Petrochimie Pitesti, PVC si Monomer), dar si capitalizarea societatii prin majorarea capitalului social, prin conversia creantelor Electrica, AVAS, banci in actiuni.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Angajatii de la Oltchim mai solicita ca salariile si tichetele de masa restante ale salariatilor sa fie acordate pana in 10 aprilie, privatizarea Oltchim, activele Ramnicu Valcea si Petrochimie Pitesti, sa se faca din procedura de insolventa, impreuna cu Rafinaria Arpechim Pitesti, in iunie 2013. Sindicalistii vor ca administratorii judiciari sa gaseasca solutii pentru mentinerea instalatiilor in functiune pana la privatizarea societatii, in iunie 2013 si sa renute la somajul tehnic si concedierile colective atat timp cat nu este elaborat si aprobat planul de reorganizare.
Protestatarii sustin ca trebuie luata o decizie politica si guvernamentala privind strategia de functionare a societatii Oltchim, cu toate instalatiile, de privatizare impreuna cu Rafinaria Arpechim Pitesti, stabilirea unei conduceri competente pentru rezolvarea problemelor economice, mentinerea linistii sociale, respectarea prevederilor contractului colectiv de munca si promovarea dialogului social de catre administratorii judiciari.
Totodata, sindicalistii solicita premierului o intalnire de urgenta, la care sa participe toti factorii politici si decizionali, pentru a discuta punct cu punct revendicarile.
Confederatia "Cartel Alfa" considera ca o prioritate pentru Guvern trebuie sa fie salvarea locurilor de munca si cere premierului si Guvernului "sa puna deasupra oricaror alte interese soarta oamenilor si pastrarea locurilor de munca".
Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea. Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.
Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.
Sursa: Mediafax
Etichete: proteste, guvern, sindicalisti, victor ponta,
Dată publicare:
08-04-2013 12:24