Reportaj Ziarul Financiar de la Oltchim: "Iti imaginezi ca este o uzina prafuita. Fals"

16-03-2013 10:24


Oltchim

Cand auzi de Oltchim Ramnicu Valcea, o companie in insolventa si cu pierderi uriase, cu productia oprita si oameni in strada, iti imaginezi ca este un morman de fiare vechi, o uzina prafuita si invechita cum sunt atatea altele care au fost falimentate.

Ziarul Financiar a realizat un reportaj de la fata locului, in care prezinta instalatiile moderne si procesele de productie automatizate, monitorizate prin tablouri de comanda cu ajutorul calculatoarelor. In aceste echipamente aproape noi s-au investit sute de milioane de euro in ultimii zece ani.

"Tehnologic, Oltchim nu este cu nimic mai prejos decat alte combinate din Europa, piata pentru produsele sale exista, dar totusi de jumatate de an instalatiile se invechesc fara sa produca nimic. Principala problema: lipsa materiei prime." - scrie Ziarul Financiar.

"Dupa ce intri pe poarta combinatului, cat vezi cu ochii sunt zeci de hectare de cladiri si instalatii. Ca sa ajungem de la o sectie la alta, conducerea combinatului ne-a pus la dispozitie o masina. Altfel am fi pierdut probabil o zi intreaga ca sa vedem combinatul de la un capat la altul."

In afara de instalatiile de productie, la Oltchim exista un adevarat coman­dament de urgenta cu autospeciale de pompieri si ambulanta si oameni gata sa intervina in caz de accident.

Citeste tot reportajul ZF despre Oltchim pe www.zf.ro

Sursa: zf.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO