Afacerile cu păstrăvării merg excelent în postul Crăciunului. Care sunt câștigurile

×
Codul embed a fost copiat

În Postul Crăciunului, cu multe dezlegări la pește, afacerile cu păstrăvării merg excelent. Este și cazul multor Direcții Silvice care au amenajat bazine piscicole și nu duc lipsă de clienți.

Cei mai mulți preferă păstrăvul pentru că are carnea gustoasă și un preț accesibil.

Păstrăvăria de la Tismana aparţine Direcţiei Silvice Gorj şi este una dintre cele mai vestite din Oltenia. În cele 75 de bazine pot creşte până la 100 de tone de păstrăvi.

Direcţia Silvică încheie anul cu un profit de doua milioane de lei, dublu faţă de cel estimat. În plus, angajaţii se pregătesc să livreze peşte proaspăt şi în câteva hipermarketuri din ţară.

Tot în sudul ţării, la Ianca, mulţi clienţi îşi aleg păstrăvii direct din bazin. Aici, preţul este de 19 lei pe kilogram.

Citește și
carne
Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț

"Cumpăr păstrăv pentru că îl consider un peşte bun și cât de cât ecologic și curat. Prețul e 19 lei, am înțeles cu tot cu TVA pe când în supermarketuri este undeva la 22-25", spune un client.

Din vânzarea peştelui, Ocolul Silvic Corabia va încasa peste 400.000 de lei. Păstrăvii din bazine primesc mâncare adusă din Danemarca şi Italia.

Ion Ciocârlan, şef Ocolul Silvic Corabia: "Păstrăvăria a fost cu profit, 2 angajați, apa nu ne costă nimic, curent electric nu folosim decât pentru iluminat, pentru securitate".

Direcţiile silvice mai fac bani frumoşi, acolo unde este interes, şi din vânzarea fructelor de pădure, a ciupercilor, plantelor medicinale şi a mierii. În unele zone comercializează şi vânat.

Articol recomandat de sport.ro
Lumea sportului, zguduită: Margot Simond a murit la doar 18 ani după o tragedie cumplită
Lumea sportului, zguduită: Margot Simond a murit la doar 18 ani după o tragedie cumplită
Citește și...
Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția
Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția

Cine s-a săturat de Crăciun de mâncărurile preparate din carne de porc poate încerca de acum înainte păstrăvul preparat în Bucovina.

Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț
Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț

Cei care nu vor să vadă porc pe masa de Crăciun, nu vor rămâne flămânzi. Delicatesele din carne de oaie, curcan, iepure, cerb sau gâscă reprezintă o alternativă.

Cerșetor român prins la furat caviar și somon afumat, în Germania: ”Onorată instanță, mi-era foame”
Cerșetor român prins la furat caviar și somon afumat, în Germania: ”Onorată instanță, mi-era foame”

Un român de 44 de ani este om al străzii în Germania, însă are gusturile culinare fine, fiind prins într-un supermarket din Düsseldorf furând conserve cu caviar, somon și păstrăv afumat, dar și sticle cu coniac.

Recomandări
Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc. ”O amintire care rămâne alături de el până în ziua de apoi”
Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc. ”O amintire care rămâne alături de el până în ziua de apoi”

Medalia vizitei papei Francisc în România a fost depusă în sicriul său la ceremonia de închidere a sicriului cu trupul neînsufleţit desfăşurată vineri seara.  

Înmormântarea Papei Francisc. Tot ce trebuie să știi despre funeralii și cum se va desfășura ceremonia de la Vatican
Înmormântarea Papei Francisc. Tot ce trebuie să știi despre funeralii și cum se va desfășura ceremonia de la Vatican

Biserica Catolică și întreaga lume își iau rămas bun, astăzi, de la Papa Francisc, care a încetat din viață luni, la vârsta de 88 de ani.

Se schimbă regulile în Sistemul Garanție Returnare. Ce se va întâmpla cu sticlele reutilizabile
Se schimbă regulile în Sistemul Garanție Returnare. Ce se va întâmpla cu sticlele reutilizabile

Sticlele reutilizabile ar putea intra în sistemul de returnare-garanție. Ministrul Mediului ar dori ca acestea să nu mai fie sparte și topite, ci doar spălate pentru refolosire.