Afacerile cu păstrăvării merg excelent în postul Crăciunului. Care sunt câștigurile

×
Codul embed a fost copiat

În Postul Crăciunului, cu multe dezlegări la pește, afacerile cu păstrăvării merg excelent. Este și cazul multor Direcții Silvice care au amenajat bazine piscicole și nu duc lipsă de clienți.

Cei mai mulți preferă păstrăvul pentru că are carnea gustoasă și un preț accesibil.

Păstrăvăria de la Tismana aparţine Direcţiei Silvice Gorj şi este una dintre cele mai vestite din Oltenia. În cele 75 de bazine pot creşte până la 100 de tone de păstrăvi.

Direcţia Silvică încheie anul cu un profit de doua milioane de lei, dublu faţă de cel estimat. În plus, angajaţii se pregătesc să livreze peşte proaspăt şi în câteva hipermarketuri din ţară.

Tot în sudul ţării, la Ianca, mulţi clienţi îşi aleg păstrăvii direct din bazin. Aici, preţul este de 19 lei pe kilogram.

Citește și
carne
Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț

"Cumpăr păstrăv pentru că îl consider un peşte bun și cât de cât ecologic și curat. Prețul e 19 lei, am înțeles cu tot cu TVA pe când în supermarketuri este undeva la 22-25", spune un client.

Din vânzarea peştelui, Ocolul Silvic Corabia va încasa peste 400.000 de lei. Păstrăvii din bazine primesc mâncare adusă din Danemarca şi Italia.

Ion Ciocârlan, şef Ocolul Silvic Corabia: "Păstrăvăria a fost cu profit, 2 angajați, apa nu ne costă nimic, curent electric nu folosim decât pentru iluminat, pentru securitate".

Direcţiile silvice mai fac bani frumoşi, acolo unde este interes, şi din vânzarea fructelor de pădure, a ciupercilor, plantelor medicinale şi a mierii. În unele zone comercializează şi vânat.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția
Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția

Cine s-a săturat de Crăciun de mâncărurile preparate din carne de porc poate încerca de acum înainte păstrăvul preparat în Bucovina.

Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț
Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț

Cei care nu vor să vadă porc pe masa de Crăciun, nu vor rămâne flămânzi. Delicatesele din carne de oaie, curcan, iepure, cerb sau gâscă reprezintă o alternativă.

Cerșetor român prins la furat caviar și somon afumat, în Germania: ”Onorată instanță, mi-era foame”
Cerșetor român prins la furat caviar și somon afumat, în Germania: ”Onorată instanță, mi-era foame”

Un român de 44 de ani este om al străzii în Germania, însă are gusturile culinare fine, fiind prins într-un supermarket din Düsseldorf furând conserve cu caviar, somon și păstrăv afumat, dar și sticle cu coniac.

Recomandări
Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice. VIDEO
Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice. VIDEO

Ucraina a atacat o importantă rafinărie din Rusia cu rachete britanice, au declarat joi oficialii militari și de securitate ucraineni, potrivit Sky News.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.