”Afacerea” făcută de bucureștenii care și-au cumpărat mieii de Paște din timp: ”Costă doar 22 de lei”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Aceleaşi preţuri din anii trecuţi şi vânzători ceva mai maleabili i-au îndemnat pe romani să-şi cumpere mieii de Paşte mai devreme. Cei mai riguroşi fac o excursie până la stână, pentru a fi siguri de calitatea mărfii.

Între timp, şi măcelarii spun că tot mieii autohtoni sunt cei mai căutaţi, deşi pe piaţă îi găsim şi pe cei de import, din rase cu mai multă carne.

În bătătura ţăranilor, mieii vii costa între 10 şi 13 lei kilogramul.

Să plecăm de la scenariul ideal. Este acela în care îl cunoşti personal pe crescător şi vezi locul de unde provine animalul. Dacă puteţi cumpăra de la o familie care ţine oi în primul rând pentru consum propriu, aproape sigur totul e în regulă. Ce înseamnă să nu fie în regulă? De pildă, că mielul să fi fost oprit de la supt şi hrănit cu furaj, eventual îmbogăţit cu antibiotic, să nu se îmbolnăvească.

Marius Petrescu, crescător: ”Unde sunt doi gemeni, luăm unul. Să rămână încă unul la mama lui. De exemplu, ăsta mic o să meargă la Buzău. Deja e arvunit.

La crescătorii mici veţi găsi rase mixte, dar nu de carne. Totuşi, gustul intens pe care îl au şi rasele neaoşe e preferat de romani.

”Am văzut şi eu că sunt de Dobrogea şi ştiu că sunt mai gustoşi. Am găsit adus din import, era 28-29 de lei kg. Şi asta e 22! Şi e de-al nostru”, spune un cumpărător.

Nu mai contează că mieii de fermă sunt mai uşori la cântar decât în anii trecuţi.

Din măcelarii au început să plece cu sutele spre congelatoare.

Culoarea cărnii de miel trebuie să fie rozalie, nu roşiatică. Suprafaţa este elastică la atingere, dar dacă e lipicioasă înseamnă că marfă nu e proaspătă. Fiţi atenţi şi la nuanţa grasimii, să fie albă, nu gălbuie.

Organele se alterează uşor, aşa că verificaţi mirosul înainte. Şi nu uitaţi: carnea curată este obligatoriu marcată cu o ştampilă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO