"Se face prea multa teorie si prea putina practica". 10.000 de elevi nu vor la facultatile din tara
Cel mai slab bacalaureat din istorie este urmat de o admitere la facultate, mai mult de forma. Aceasta situatie a aparut deoarece universitatile au de trei ori mai multe locuri decat candidati.
Tocmai de aceea, astazi, in prima zi de inscriere, tinerii s-au inscris pe listele institutiilor care nu pun mare pret pe nota de la bacalaureat, ci iau in calcul medii din liceu, care ii avantajeaza.
In timp ce respinsii la bacalaureat se pregatesc pentru sesiunea din toamna, valorile isi fac bagajul sa plece din tara. Vlad si-a cerut foaia matricola pentru inscrierea la o facultate din Suedia. A ales Relatii Internationale, desi aceasta specializare exista peste tot in Romania.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Specialistii estimeaza ca peste 10.000 de tineri buni vor pleca peste hotare. Si atunci cine se mai inscrie in facultatile de la noi? Doar o treime din generatia care a absolvit.
Si cum mediile au fost proaste, multi dintre tineri se orienteaza acum spre facultatile unde media de la bacalaureat se ia in calcul putin sau deloc. Iulian, de pilda, s-a inscris la Automatica, pentru ca aici conteaza examenul de matematica si nu cel de limba romana, care l-a tras in jos la BAC.
Asadar tinerii isi aleg facultatile in functie de notele pe care le au si nu tin cont neaparat de ceea ca vor sa faca in viata. Andreea a venit la Litere doar pentru ca aici se iau in calcul mediile la limba romana si limba straina din liceu, la care s-a descurcat.
In timp ce tinerii nu prea stiu incotro s-o apuce in viata, rectorii se gandesc cu groaza ca vor ramane cu doua treimi dintre locuri neocupate.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, bac, scoala, elevi, facultati,
Dată publicare:
11-07-2011 18:23