Acrobatii, teatru, jocuri pirotehnice si mii de spectatori. Cum a aratat prima zi a Festivalului B-FIT in the Street

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07

Bucurestiul este in aceste zile capitala teatrului de strada. Pregatiti-va asadar pentru acrobatii, lectii de istorie in aer liber si numere de magie.

Asta pentru ca joi seara s-a dat startul festivalului B-FIT in the Street, care va anima Centrul Capitalei pana duminica. Festivalul este organizat in contextul candidaturii Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021.

Centrul Capitalei a fost cufundat in lumini, muzica si numere de teatru impresionante. Atractia a fost spectacolul nocturn "Dream" din Piata Universitatii, o productie franceza, unde sferele gigantice, acrobatiile la nivel inalt, jocurile pirotehnice si personajele pe catalige au incantat privirile spectatorilor.

La aceeasi inaltime s-a ridicat si numarul de pantomima "Zidul", spectacol oferit de Teatrul Masca. Pentru 45 de minute, doua siluete aurii au dat viata Centrului istoric.

Curiosii vor avea parte in continuare de manifestari artistice romanesti, numere educative din Slovacia, productii de anvergura din Franta si Olanda, si nu numai.

"Vom avea personaje diverse, arlechini, Audrey Hepburn cu pudelul Lulu, acrobati din Africa. Vom duce cumva si catre cartierele bucurestene cateva din manifestarile noastre culturale. Sambata vom avea o trupa de teatru care va fi in Parcul Humulesti din Ferentari si una care va fi in Parul Moghioros din Drumul Taberei", a declarat Magda Bucur, coordonator PR si comunicare la ARCUB.

Singurul festivalul international de teatru de strada din Bucuresti asteapta si in acest an cateva zeci de mii de vizitatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO