A început organizarea circuitului de Formula 3!

Dată publicare: 29-07-2008 01:00
Dată actualizare: 29-05-2012 10:31


Formula 3

Luni noaptea au ajuns în capitală primele elemente ale Circuitului de Formula 3, pe care luna viitoare vor demara bolizii în jurul Palatului Parlamentului.

20 de containere pline cu piese necesare pentru instalarea zidurilor de protecţie  au fost descărcate lângă clădirea-simbol a Bucureştiului. Şi mai trebuie să sosească până pe 15 august încă 80 de TIR-uri cu echipament.

"Pe 15 august se va începe montarea tribunelor. Anul acesta vom avea tribunele în Parcul Izvor şi la intresecţia bulevardului Naţiunilor Unite cu bulevardul Libertăţii", spune Florin Dolghieru, unul dintre organizatorii circuitului.

Maşinile care vor intra în concurs sunt cele din Campionatul FIA-GT, Formula 3 şi Dacia Logan Cup. Toate vor ajunge în Piaţa Constituţiei pe 21 august.

Cu o săptămână înainte de start se va restricţiona circulaţia în zona Palatului Parlamentului, iar de pe 19 august circulaţia va fi închisă complet. 600 de camioane cu muncitori din Germania şi Marea Britanie vor aduce la Bucureşti cam 8000 de tone de blocuri de beton.

Anul trecut, cei 4000 de străini participanţi la eveniment le-au adus hotelurilor, restaurantelor şi firmelor implicate încasări de 7 milioane de euro. În acest an, organizatorii apreciază că numărul străinilor participanţi şi spectatori ar putea depăşi 6000 de persoane.

Sursa: Pro Tv


VIDEO PROTVPLUS.RO