Un baiat de 15 ani, din Prahova, a vrut sa salveze un bursuc prins intr-o capcana. Cum s-a incheiat aventura adolescentului


Ultimul update: Luni 20 Martie 2017 06:47
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2017 19:57
Categorie: Stiri Sociale

Poveste plina de aventuri in Prahova, unde un baiat de 15 ani a gasit un bursuc care se zbatea intr-o capcana si a incercat sa-l elibereze.

Speriat, flamand si ranit, animalul l-a zagariat si muscat pe salvator, care a fost dus de urgenta la spital. Apelul la 112 s-a dovedit insa util si pentru bietul bursuc. Oamenii nu l-au lasat acolo, iar acum se recupereaza la Gradina Zoologica din Ploiesti.

"E prins intr-o sarma... A muscat un copil si ne e frica sa ne apropiem de el. Sa il eliberam si pe el, macar", spune un barbat.

Cel mai probabil, bursucul se zbatea in capcana de cateva zile. Mai multi localnici l-au auzit, iar unii l-au si vazut, dar nici prin cap nu le-a trecut sa incerce sa-l elibereze. Sustin ca le-a fost frica.

"Am fost sa caut calul bunicului si am vazut bursucul prins. Se zbatea, saracul", spune fratele salvatorului.

Milos, dar si curajos din cale afara, Madalin, un baiat de 15 ani din sat, nu a avut inima sa il lase acolo, numai ca bursucul nu i-a inteles bunele intentii si l-a atacat.

Daniel Nicolae, Ambulanta Prahova: "Copilul a fost transportat in conditii de securitate medicala la Spitalul de boli infecioase pentru tratament de specialitate si ingrjiri corespunzatoare."

In urma apelului la 112 s-a aflat de copil, dar si de bursuc. Veterinarii din Ploiesti au mers la fata locului, au eliberat animalul si l-au dus la Gradina Zoologica.

Gheorghe Raicu, sef serviciu Gradina Zoologica Ploiesti: "L-am gasit prins in lat din sarma din cablu, stresat, cred ca era mort de foame si l-am sedat. Avea o rana la abdomen si una la cap. Cred ca era lovit de un obiect dur."

Bursucul va sta cel putin zece zile in carantina. Cand ranile i se vor vindeca, va fi lasat in salbaticie, unde ii este locul.

Tags: bursuc, prahova,

Imagini revoltatoare la marginea orasului Baia Mare. Un cal, inhamat la o caruta, a murit de extenuare pe drum
Crocodil ucis de vizitatori, la gradina zoologica din Tunis. Directorul da vina pe elevii in vacanta
VIDEO PROTVPLUS.RO