"Nu ma pot lasa de Romania". Marius a renuntat la un viitor banos ca sa se dedice agriculturii eco

Ultima actualizare: 01-05-2012 07:00

In viata trebuie sa-ti urmezi visul, asa cum s-a intamplat cu Marius, un tanar de 26 de ani din Constanta, care-si iubeste pamantul si tara.

Este unul dintre putinii fermieri care se ocupa de agricultura ecologica. Si-a luat destinul in propriile maini de la 18 ani, cand a renuntat la banoasa meserie de navigator. Acum are propria afacere, iar oamenii vin sa-i ceara sfatul.

Marius si-a dorit sa cultive pamantul, dar parintii il vedeau capitan de vas. La presiunea lor, s-a inscris la Universitatea Maritima din Constanta. Dar nu pentru mult timp.

La 18 ani s-a imbarcat pe un vas comercial si a navigat doi ani ca sa castige bani pentru visul sau. Nu a vrut niciodata sa plece din Romania. In anul doi de facultate isi cumpara deja primele solarii. Trei nopti a dormit in camp ca sa fie sigur ca vor fi ale lui.

In numai doi ani, Marius si-a amenajat langa Constanta 1.300 de metri patrati de solarii si produce anual 22 de tone de rosii ecologice. A luat un credit de 25.000 de euro din fonduri europene. Vrea sa-si ridice o casa, dar primul pe lista este un magazin de produse ecologice. Pana atunci, sta pe unde poate.

Fermieri din toata tara vin acum la Marius sa ia lectii de agricultura ecologica. Nu le ia nici un ban pentru asta. Este doar bucuros ca si altii au aceeasi pasiune.

Acum, la 26 de ani, Marius se pregateste de doctorat si este cel mai mare producator de rasaduri ecologice din Dobrogea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO