A murit la cateva clipe dupa ce s-a externat din spital, in mijlocul medicilor care radeau la el

Dată publicare: 08-11-2011 13:11
Dată actualizare: 11-09-2012 03:09


In Romania se moare cu medicul la doi pasi si am putea s-o patim oricand, oricare dintre noi. De aceasta data i s-a intamplat unui biet pensionar, care a agonizat o vreme in curtea spitalului Parhon din Iasi.

 

Nimeni nu l-a bagat in seama, desi din fotografiile facute de un martor era evident ca omul se simtea rau. Strigator la cer este ca pe langa bolnavul prabusit au trecut doua echipaje de ambulanta.

 

Doua ambulante au trecut la interval de cateva minute pe langa barbatul de 76 de ani cazut langa zidul spitalului. Dintr-o salvare coboara echipajul. Un cadru medical, cel mai probabil un asistent, cu vesta a Serviciului de Ambulanta pe el, se uita la muribund si, cu mainile in buzunar, da sa se indrepte intr-o alta directie.

Nu stia ca de la un geam cineva fotografia totul. In acest timp, ginerele omului alearga disperat pe holuri ca sa ceara ajutor cand a vazut ca nimeni nu-l baga in seama:

Nicu Rotaru, ginerele decedatului, spune ca medicii nu l-au ajutat deloc: "Vorbeau intre ei iar unul dintre ei chiar radea."

Socrul sau abia fusese externat de spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi. Avea afectiuni ale vaselor sanguine si o tumora la vezica.

"I s-a spus ca ar fi bine sa continue investigatiile urologice. Oricum nu se punea problema de a fi transportat pentru ca starea era buna," explica directorul spitalului din Iasi.

Insotit de ginere, bolnavul a luat un taxi si s-a dus la spitalul
"CI Parhon", pentru un nou consult. La ora 12 i s-a facut rau chiar in curtea unitatii medicale. A cazut aproape de scarile de la intrare. Doctorii spun ca n-au stiut nimic pana cand insotitorul nu a cerut ajutor la camera de garda. Un medic a venit sa-l resuciteze pe batran dar era prea tarziu. Acum sefii spitalului ii acuza pe cei de la ambulanta ca au ignorat un om aflat in stare grava.

"Cei de la ambulanta s-au purtat caineste si ar trebui pedepsiti ca atare. Cei care au fost acolo s-au descalificat ca oameni si ca meseriasi," spune dr. Adrian Covic, manager la Spitalul "CI Parhon" din Iasi.

Angajatii de la salvare nu isi asuma vina.


"Unul din echipajele incriminate a intervenit efectiv, cel putin din declaratiile lor si ale celorlalti prezenti in incinta, mai mult, unul din ambulantieri s-a aplecat asupra pacientului lasat singur. Nu pot fi acuzati," sustine dr. Radu Calistru, director medical Serviciul de Ambulanta Iasi.

In momentul de fata sunt in curs doua anchete.


VIDEO PROTVPLUS.RO