5.000 de romani vor primi un tratament inovator pentru hepatita C. Conditiile stricte pe care trebuie sa le respecte
Pastile luate la ora fixa, in timpul mesei, cutiile si foliile goale verificate lunar de medic, iar fara acordul specialistului remediile naturiste si ceaiurile sunt strict interzise.
Cei 5 mii de bolnavi de hepatita C care vor lua terapia fara interferon sunt obligati sa respecte toate aceste reguli. Este nevoie de disciplina pentru ca rata de reusita sa fie cea dorita. Altfel, orice pacient care nu asculta ia degeaba pastile de zeci de mii de euro si risca mutatii ale virusului hepatitei C.
Aurora Popescu are hepatita C si ar putea sa fie unul din cei 5000 de romani care vor beneficia de terapia inovatoare fara interferon. Femeia a aflat deja de la medic ca pacientii care vor fi admisi in program vor avea de respect reguli stricte si isi vor da consimtamantul in scris.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aurora Popescu, bolnava de hepatita C: “In masura in care intrerupi o zi din ce am citit si m-am documentat se creeaza tulpini rezistente, voluntar ai putea sa ti faci un deserviciu nerespectand aceste conditii. Si pacientul trebuie responsabilizat.''
Mai mult, bolnavul infectat cu virus C nu are voie sa bea ceaiuri ori sa ia alte remedii naturiste fara sa intrebe doctorul curant, pentru ca risca efecte adverse. Nu poate intrerupe tratamentul daca se simte mai bine.
Prof. Dr. Mihai Voiculesc, seful Centrului de Medicina Interna de la Institutul Fundeni: “Trebuie sa stie: 2 pastile dimineata, una seara, sa returneze cutia, sa prezinta si fix unde au stat. Disciplina in administrarea tratamentului este hotaratoare.''
In caz contrar pot aparea tulpini rezistente, omul nu se vindeca, iar statul arunca in jur de 20 de mii de euro. Foarte importanta este si foaia semnata de bolnav prin care isi asuma ca va fi cu plata contributiei de sanatate la zi.
In Romania, sunt 16.000 de bolnavi de hepatita C. Primii 5000 care vor beneficia de acest tratament inovator ar putea fi tratati de la jumatatea anului viitor. Prescrierea tratamentului şi monitorizarea pacientului se vor face de către medici de specialitate in 9 centre din intreaga tara.
Au prioritate la acest tratament, care are o rata de succes de peste 90 la suta, bolnavii cu stadii avansate de ciroza, dar si cei cu transplant de ficat cu infectie de virus C.