25.000 de elevi saraci, lasati fara burse de Guvern!... Din greseala!

Ultima actualizare: 06-05-2012 02:53

O scapare a Guvernului lasa fara burse sociale si de merit peste 25.000 de elevi saraci din judetul Constanta Fondurile lipsesc din bugetul aprobat pe anul acesta, spre surprinderea Inspectoratului Scolar.

In comuna Cumpana 24 de copii ar fi trebuit sa primeasca burse sociale. Unul dintre ei este Beniamin. Are 11 ani el este cel mai mare dintre cei 8 copii ai familiei. Nu intelege chiar foarte bine ce inseamna aceasta bursa sociala dar stie ca ai lui au nevoie de orice leu ca sa se descurce.

In orasul Constanta, 2600 de elevi se afla pe lista, pentru a primi acest ajutor din partea statului. Bursele lor au fost aprobate de inspectoratul scolar Constanta inca din luna noiembrie a anului trecut, inainte sa apara bugetul pe 2010.

Primaria municipiului nu se astepta ca ministrii sa uite de cei mici si a facut deja platile pentru ianuarie. Daca rectificarea nu vine rapid, copiii vor fi nevoiti dea banii inapoi.

La nivelul judetului Constanta peste 25.000 de elevi ar fi trebuit sa primeasca burse sociale. Ele se scorda elevilor care invata bine si in familiile carora venitul mediu lunar net nu depaseste 50% din salariul minim pe economie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO