100 de sortimente de whisky la un festival din Capitala, inclusiv cel "afumat". Aromele care i-au cucerit pe participanti

Ultima actualizare: 14-11-2016 07:12

Un festival cu si despre whisky a inceput joi seara in Bucuresti, spre incantarea amatorilor de bauturi fine.

Muzica jazz a completat perfect atmosfera si a dat si mai multa savoare celor peste 100 de sortimente din care vizitatorii au fost imbiati sa guste. Cei care au ajuns la festival au avut de ales din peste 100 de sortimente de whisky, iar expertii in domeniu au adus si o poveste langa fiecare pahar cu bautura de culoarea chihlimbarului.

Client: "N-am stiut povestea. Sunt foarte multe povesti din astea. Pe mine m-a cucerit povestea cu butoaiele de sherry, din Spania."

Bauturile fine, cu o traditie de peste 500 de ani au cucerit vizitatorii cu aromele de caramel, scortisoara sau turba.

Expozant: "In functie de nivelul de afumare pe care whisky makerul doreste sa il obtina in produsul final, foloseste mai mult sau mai putin acest carbune."

Expozant: "Unora le place mai afumat, altora le place putin mai rafinat spre dulce, de exemplu cele in butoaie de sherry."

Eduard Jakab, somelier: "In zona de Lowlands, adica tinutul de jos, whiskyul este un pic mai fructat, lejer, usor. In capatul celalalt, whiskyul este afumat, foarte intens."

La Festival preturile au fost pentru toate buzunarele - de la 5 lei, la 200 de lei pentru 40 de mililitri. Atractia principala a evenimentului este cu siguranta o sticla de whisky vechi de 30 de ani si imbuteliat in nordul Scotiei. Cine vrea sa guste insa din acest sortiment, trebuie sa stie ca o sticla costa doua mii de lei.

Reporter: "Cand se bea un whisky bun?"
Expozanta: "Intr-o seara speciala, in primul rand, si cu o mancare buna sau dulce."

Cum romanii apreciaza gustul bauturii preferate a lui Frank Sinatra, producatorii de peste hotare nu ocolesc tara noastra.

Tony Vanaria, producator whisky: "Suntem prima distilerie din New York, dupa prohibitie. Suntem foarte mari in UK, Franta, Belgia, Elvetia, Germania, Tarile Nordice si acum incepem afecerea si in Romania."

Evenimentul - aflat la prima editie - se incheie sambata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO