Un primar din Botoșani a murit în spital. Un medic era în concediu, celălalt plecase

04-07-2019 22:16


primar botosani

Caz şocant într-un spital din România. Primar unei comune a murit chiar într-o unitate medicală din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, după ce s-a dus acolo să ceară ajutor.

Cum camera de gardă era închisă, el a urcat la o secţie de medicină internă, iar după câteva investigaţii făcute de o asistentă, omul a plecat dar s-a prăbuşit fără suflare în timp ce cobora scările. În spital nu era nici un medic, pentru că unul este în concediu, iar celălalt îşi terminase programul.

Primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, s-a dus să rezolve unele probleme administrative, dar când a ajuns în oraş i s-a făcut rău.

Primarul a mers la spital, însă camera de gardă era închisă. La Secţia Exterioară a unităţii medicale din Săveni, care aparţine de Spitalul Judeţean din Botoşani, nu era niciun medic.

Omul a urcat la etaj şi a intrat într-o secţie, însă a găsit acolo doar două asistente, iar una dintre ele l-a consultat.

Apoi primarul a coborât de la etaj, dar pe treptele interioare ale clădirii, a făcut un stop cardio-respirator şi s-a prăbuşit.

Gheorge Irimia, viceprimar comună Vorniceni: "Domnul primar a venit la Săveni, a avut treabă la notariat, i s-a făcut rău, a zis că îl doare-n piept. A venit la Urgenţe la Săveni. Urgenţa cred că este închisă şi s-a dus sus la etaj şi a făcut un EKG. Iar când a coborât pe scări, am înţeles că a căzut."

Imediat după incidentul dramatic, asistentele au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD cu medic de la Botoşani. Însă drumul până acolo durează aproape 40 de minute şi, astfel, s-a pierdut timp preţios. Bărbatul a fost resuscitat timp de alte 50 de minute, însă fără rezultat.

La Săveni lucrează doar doi medici, dintre care unul este pensionar, iar Camera de Gardă are activitatea suspendată între 26 iunie şi 10 iulie. Asta pentru că doctorul care asigura gărzile este plecat în concediu. Celălalt medic, de la secţia de Medicină Internă, fusese la lucru, însă îşi terminase programul. Aşa că, după-amiaza, în toată secţia erau doar două asistente şi o infirmieră.

La faţa locului au ajuns şi criminaliştii. Corpul neînsufleţit al primarului a fost preluat de medicii legişti.

Până anul trecut, Secţia Exterioară de la Săveni a avut 5 medici, dar patru dintre ei s-au pensionat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO