Răzbunare dusă la extrem în Vaslui. Și-a dat foc la casă, după o ceartă cu partenera

Ultima actualizare: 29-07-2020 09:25

Răzbunare dusă la extrem, într-un sat din Vaslui. Un bărbat în vârstă de 62 de ani şi-a incendiat cabana, supărat că tocmai primise ordin de evacuare, după o ceartă cu partenera de viaţă.

Individul a fost găsit de poliţişti, confuz şi agitat. Şi-a recunoscut fapta, iar acum va trebui să suporte consecinţele.

Vasile Popovici, primarul comunei Laza: "Ieri a venit la mine şi a zis că face ceva: dau foc şi ies cu picioarele înainte. Tot ce era aici e munca lui. Acum era scos din casă de concubină, pentru că acea casă era construită pe terenul ei moştenire de la părinţi."

Bărbatul locuieşte în comună Laza de 15 ani, şi avea o relaţie cu o femeie cu câţiva ani mai tânără. Au ridicat o cabană cochetă pe terenul moştenit de concubină de la părinţi, în speranţa că vor îmbătrâni împreună. În urmă cu ceva timp, între ei au început unele neînţelegeri, iar de aproximativ o lună de zile femeia l-a părăsit şi s-a mutat la fiica ei. A cerut un ordin de evacuare, iar omul a primit vestea că trebuie să plece din casă.

Bulversat, bărbatul a dat foc cabanei şi a plecat. Vecinii au văzut flăcările după miezul nopţii şi au sunat disperaţi la 112. Şi casele lor erau în pericol să se aprindă. Cu toţii s-au gândit că omul a rămas captiv în capcana de foc şi au încercat să ajungă la el. Doar pompierii s-au putut apropia de imobilul care ardea ca o torţă.

Omul şi-a recunoscut vină în fata poliţiştilor. Ulterior, a fost transportat la spitalul de urgenţă din Vaslui.

Marius Stanciu, purtător de cuvânt IJSU Vaslui: "Exista posibilitatea ca proprietarul să fie prins înăuntru. În timp ce pompierii stingeau incendiul, proprietarul a fost găsit de o patrulă a poliţiei. În timp ce era interogat de organele de poliţie a recunoscut că a dat foc într-un moment de furie. Au ars aproximativ 40 mp din cabană din lemn, 30 mp acoperiş şi a fost salvat un atelier de tâmplărie. De asemenea, au fost salvate şi două locuinţe învecinate."

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal de distrugere prin incendiere, urmând ca la finalul cercetărilor să se ia măsurile legale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO