Un incendiu violent de la un depozit din Vaslui s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie

Ultima actualizare: 26-07-2020 10:48

Un incendiu a cuprins un depozit de lemne din incinta unei ferme avicole din județul Vaslui.

Flăcările amenințau să se extindă și la halele cu păsări, dar și la un rezervor plin cu carburant. Din fericire, pompierii au intervenit rapid, înainte să se întâmple o nenorocire.

Totul s-a întâmplat în localitatea Lipovăț, din Vaslui. Angajaţii unei ferme de păsări au fost cei care au anunţat la 112 ca un incendiu a cuprins o parte din lemnele depozitate în curtea unităţii. Oamenii au încercat să stingă vâlvătaia, dar eforturile lor au fost zadarnice.

Doar intervenţia promptă a pompierilor, sosiţi din tot judeţul, a dus la evitarea unui dezastru. Opt autospeciale şi peste 30 de pompieri din Vaslui, Bârlad şi Huşi, au ajuns la faţa locului, şi timp de câteva ore au luptat cu flăcările care ameninţau să se extindă, mai ales că bătea vântul cu putere.

Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui: "La sosirea pompierilor incendiul se manifesta violent la un depozit 1000 mc material lemnos. În paralele, pompierii au lucrat pentru protejarea a şase hale de păsări şi a unei hale în care se aflau 1000 mc peleți şi materiale de construcţie."

De asemenea, a existat pericolul de propagare a flacărilor și la un rezervor de motorină, în care se aflau circa 20 metri cubi de carburant.

Se pare că tot dezastrul ar fi fost provocat de lucrul cu focul deschis, însă cauza exactă va fi stabilită de pompieri la finalul anchetei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO