Crimă îngrozitoare în Blaj, comisă de un tânăr şi un minor. Victima, atât de desfigurată că nu poate fi identificată

Ultima actualizare: 07-09-2020 17:31

Faptă oribilă în localitatea Blaj, din județul Alba. Un bărbat de aproximativ 40 de ani a fost ucis în bătaie de doi tineri de 16 și 19 ani.

 

Anchetatorii spun că cei trei nu se cunoșteau și s-au întâlnit întâmplător pe o stradă din apropierea parcului din oraș.

Din motive neștiute încă, agresorii l-au lovit pe bărbat fără milă, până când acesta a căzut la pământ. Bătăușii au fugit, însă polițiștii i-au găsit la scurt timp și i-au reținut pentru 24 de ore.

Crima s-a petrecut în apropierea parcului central din Blaj. Cei doi tineri ar fi plecat de la o petrecere sâmbătă noaptea și, pe drum, s-au întâlnit cu victima.

După un schimb de replici, agresorii au început să îl lovească pe bărbat cu pumnii și picioarele. Când au văzut că de abia mai respira s-au făcut nevăzuți.

Un localnic care mergea spre casă l-a găsit agonizând pe bietul om pe alee și a sunat la 112.

Localnic: "A fost poliția, jandarmeria și m-au întrebat dacă nu am auzit gălăgie pe stradă. Vecinul de lângă mine l-a găsit în jurul orei 1 noaptea și a dat telefon la salvare și a venit și l-au dus. Vecinul a zis că era sânge jos”.

Localnică: "L-au luat la bătaie până l-au lăsat dimineața, nu poate fi identificat că e desfigurat, putea fi oricine o femeie, un copil mai mic".

Victima a fost transportată la spitalul din Blaj, dar, din cauza stării de sănătate grave, medicii au decis să îl trimită la Târgu Mureș.

Iulian Demean, medic Spitalul Municipal Blaj: Este vorba de un pacient în vârstă de 35-40 de ani aproximativ, la venire pacient comatos, cu multiple hematoame, se trimite spre Târgu Mureș pentru consult și tratament de specialiate. Pacientul a decedat în ambulanță.
Reporter: Starea lui a fost foarte gravă?
Medic: Foarte gravă, pacient critic".

Polițiștii au reușit să îi identifice la scurt timp pe principalii suspecți, care sunt din Blaj. Procurorii au dechis o anchetă pentru a stabili cum s-a ajuns la crimă.

 

Riscă 20 de ani de închisoare

 

Octavia Guș, prim procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba: "Pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict spontan, cei doi inculpați au exercitat lovituri cu pumnii și picioarele asupra unei persoane de sex masculin care nu a putut fi identificată până în acest moment. Victimei i-au fost cauzate leziuni traumatice abdominale care au condus la decesul acestuia".

Tinerii, fără antecedente, urmează să fie prezentați în fata magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru omor și tulburarea liniștii publice.

Pentru fapta lor riscă între 10 și 20 de ani de închisoare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO