Românul acuzat de o crimă oribilă în Belgia ar putea scăpa de pedeapsă

Ultima actualizare: 01-09-2020 17:17

Alexandru C., un român arestat preventiv de mai bine de doi ani în Belgia pentru violarea, torturarea și uciderea unei tinere de 27 de ani, ar putea scăpa din spatele gratiilor după ce dosarul său a fost retrimis tribunalului pentru delicte grave.

Conform Le Soir, dosarul românului a fost retrimis Curţii de Asize din Belgia, care judecă doar cazuri extrem de grave - crime, asasinate sau luări de ostatici. Avocaţii bărbatului susţin că el nu ar fi ucis-o în urmă cu trei ani pe Sofie Muylle, ci că aceasta ar fi murit din cauza hipotermiei.

 

Crima de care este acuzat românul în Belgia

 

În vârstă de 26 de ani, Alexandru C. a fost arestat în România în iulie 2017, pe aeroportul din București și a fost extrădat în Belgia. El este suspectat că în același an, în ianuarie, ar fi violat-o, torturat-o și ucis-o pe Sofie Muylle, o tânără de 27 de ani, pe o plajă din Knokke.

Românul a negat crima, dar a recunoscut violul. El a susținut că a găsit-o pe tânără pe jumătate inconștientă și că s-a întins lângă ea și a violat-o ca să se simtă bine. Imaginile suprinse pe camerele de supraveghere au arătat că a rămas mai multe ore lângă victimă.

Alexandru riscă 30 de ani de închisoare, dacă este condamnat doar pentru viol și agresiune. Dacă va fi găsit vinovat pentru crimă, el își va petrece tot restul vieții în spatele gratiilor.

Ce a făcut românul în arest

 

Potrivit presei belgiene, românul și-a speriat colegii de celulă, care se tem că îi va agresa sexual. L-a speriat cu comportamentul lui și pe Alexander Dean, un deținut care și-a ucis iubita și bunicii.

Acesta a declarat că cel puțin trei deținuți s-au plâns de comportamentul românului. Experții psihiatrici au susținut că Alexandru reprezintă un pericol pentru societate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO