Primele imagini cu autorul crimei din Birmingham. Poliția anunță arestarea unui suspect

Ultima actualizare: 07-09-2020 11:02
Suspect
West Midlands Police

Poliția britanică a făcut publice imagini cu un bărbat căutat pentru crimă, după seria de atacuri cu cuțitul care a avut duminică în Birmingham, soldată cu un mort și șapte răniți.

UPDATE: Poliția din West Midlands a anunțat că a reținut un bărbat suspect de crimă și de alte 7 tentative de crimă, care au legătură cu seria de atacuri din Birmingham.

Bărbatul de 27 de ani a fost reținut în jurul orei locale 4:00.

 

---

 Autoritățile au lansat o anchetă pentru omucidere în urma atacurilor care au avut loc între orele locale 12:30 şi 2:20 (23:30 GMT sâmbătă - 01:20 GMT duminică) şi care aveau legătură între ele.

Unui bărbat de 23 de ani a fost ucis, iar un bărbat şi o femeie - de 19 și 32 de ani - au suferit răni grave. Alte cinci persoane - cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani - au mai fost rănite. Victimele au fost transportate la spital, iar până acum doar două au fost externate.

Patronul unui bar a declarat pentru Independent.co.uk că a fost martor al unor șcene de groază. Bărbatul a văzut cum o femeie a fost înjunghiată în mod repetat, după ce a auzit țipetele ei disperate.

„M-am uitat la el, eram cu fața spre el și am văzut că avea un cuțit, mic, nu foarte mare și o înjunghia în gât”, a povestit el.

Atacatorul era „atât de rece”, mergând calm și „zâmbind”, în timp ce alți angajați ai barului încercau să-l urmeze, și-a mai amintit bărbatul.

Patru atacuri au avut loc pe parcursul zilei de duminică, iar experții criminalistici au examinat fiecare zonă, a adăugat poliția.

"Facem tot posibilul să aflăm cine este răspunzător", a adăugat poliţia într-o declaraţie de presă postată pe contul său de Twitter.

Ministrul de externe britanic Dominic Raab a declarat că nu există informaţii care să indice că incidentele ar avea legătură cu terorismul, dar a invitat cetăţenii să rămână "foarte vigilenţi".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO