VIDEO. Incident major în Birmingham. Un bărbat a fost ucis și șapte persoane rănite

06-09-2020 11:55


Injunghiati

Un bărbat a fost ucis şi şapte persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-o serie de atacuri cu cuţitul care au avut loc duminică la Birmingham, oraş din centrul Angliei, a anunţat poliţia din West Midlands, transmit Reuters şi dpa.

"Suntem în prezent în măsură să confirmăm că am lansat o anchetă pentru omucidere în urma evenimentelor din noaptea trecută", a informat poliţia din West Midlands. "Un bărbat a murit şi un bărbat şi o femeie au suferit răni grave. Alţi cinci au mai fost răniţi", au adăugat forţele de ordine.

Mai multe persoane au fost înjunghiate în noaptea de sâmbătă spre duminică la Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Anglia, scrie Agerpres.

Poliţia a catalogat înjunghierile drept un "incident major" şi nu a putut preciza momentan numărul persoanelor rănite şi nici cât de gravă este starea lor de sănătate.

Într-un comunicat de presă, poliţia a indicat că a primit un apel la orele locale 00:30 (23:30 GMT) cu privire la înjunghierea unei persoane în centrul oraşului Birmingham (centrul Angliei), iar ulterior a fost anunţată că fapte similare au mai avut loc la scurt timp de la primul apel, potrivit Agerpres.

“Avem cunoştinţă de faptul că sunt rănite câteva persoane, dar în acest moment nu suntem în situaţia de a preciza câte sau care este starea lor. Se lucrează pentru a se stabili ce s-a întâmplat şi ar putea dura ceva timp până când vom putea confirma ceva. În această fază nu ar fi potrivit să speculăm în privinţa cauzelor incidentului”, a anunţat poliţia din West Midlands.

Primar: Atacurile par a avea legătură între ele

 

Mai multe atacuri cu cuţitul care au avut loc duminică în Birmingham, oraş în centrul Angliei, şi care s-au soldat cu răniţi par a avea legătură între ele, a declarat duminică la BBC primarul West Midlands, Andy Street, transmit Reuters şi dpa.

"Au avut loc o serie de incidente în zona Hurst Street din oraş şi par să aibă legătură între ele, însă mobilul nu este încă înţeles. În acest moment este prea devreme şi nici nu ar fi potrivit să speculăm cu privire la cauzele incidentului", a adăugat el.

La rândul său, secretarul de stat pentru afaceri externe Dominic Raab a declarat că oamenii trebuie să fie foarte vigilenţi în zona în care s-au raportat atacurile cu cuţitul.

Poliţia a catalogat înjunghierile drept un "incident major" şi nu a putut preciza momentan numărul persoanelor rănite şi nici cât de gravă este starea lor de sănătate. O martoră a declarat pentru BBC că a văzut "mai mulţi oameni lovindu-se cu pumnii".

"Putem confirma că în jurul orei locale 00:30, astăzi, am fost anunţaţi despre atacuri cu cuţitul în centrul oraşului Birmingham. Alte atacuri cu cuţitul au fost raportate în zonă la scurt timp. Ştim că mai multe persoane au fost rănite, dar deocamdată nu suntem în poziţia de a şti câte şi cât de grav", a anunţat poliţia din West Midlands într-un comunicat de presă, în care a adăugat că serviciile de urgenţă se află la locul incidentului pentru a se asigura că toţi cei răniţi primesc îngrijiri medicale.

 

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO