Cea mai "cool" trotineta din lume a fost inventata in Alba Iulia. "Trotineto" are motor electric

Ultima actualizare: 14-12-2013 07:02

Cu rotile unei masinute de golf, un ghidon de bicicleta si multa imaginatie, un inventator din Alba Iulia a creat cea mai cool trotineta din lume: "Trotineto".

Costa 3000 de euro, dar e cea mai buna alternativa la traficul aglomerat din orase.

Arata infricosator, dar nu e. Nu consuma benzina sau motorina adica nu polueaza. Este "verde" si ideala pentru drumul acasa-serviciu si inapoi.

Dan Rosu, inventator: "Am facut o megatrotineta, este actionata cu motor electric care este bagat in roata din spate, are o autonomie de 25 de km. Este construita integral din aluminiu, catareste in jur de 20 de kg si este o chestie foarte buna pentru sambata, duminica. Poti sa circuli cu ea prin mall, prin oras, pe trotuar.."

Bateria prototipului se afla sub scaun, iar motorul nu scoate niciun zgomot. Mai mult, daca bateria s-a descarcat, jucaria poate fi folosita ca o trotineta autentica, desi e mai greu sa pui in miscare 20 de kilograme doar cu piciorul.

"Se incarca in 45 de minute, de la 0 la full, cat stai la o cafeluta se poate incarca. E foarte simplu, se demonteaza foarte repede, l-ai scos afara si l-ai pus la incarcat si 25 de km e asigurat", spune Dan, care a creat trotineta in mai putin de o luna.

Dan Rosu, inventator: "Multi nu au stiut ce este. Le explicam ca este trotineta. Foarte interesant este ca nu ai nevoie de cric, ai venit ai parcat-o. Este o chestie foarte buna sa verificam drumurile din tara asta daca sunt puse la poloboc."

Cum viitorul apartine masinilor electrice, inventatorul din Alba Iulia isi doreste sa construiasca cat mai multe trotinete actionate de astfel de motoare, insa pretul cam ridicat ii sperie pe clienti.

Mandru de inventia sa, Dan este decis sa treaca totusi la productia de serie.

Iar daca ai si tu o inventie si nu stii cum sa procedezi ca sa afle toata lumea despre ea, o poti inscrie pe site-ul Smart Nation. Daca inventia ta este buna, ar putea fi produsa in serie!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO