Povestea vagabondului inventator. Leo doarme pe strazi, dar a lansat recent o aplicatie pentru mobil

Ultima actualizare: 14-12-2013 07:02
Leo Grand

In urma cu cateva luni, Leo Grand, un barbat de 37 de ani, nu stia nimic despre calculatoare si traia pe strazile din New York. Viata lui s-a schimbat radical cand un strain i-a facut o propunere neasteptata.

Un tanar i-a oferit lui Leo 100 de dolari, sau doua luni de cursuri gratuite, ca sa invete programare pe calculator.

Desi poate parea surprinzator, Leo a ales sa urmeze cursurile si la finalul acestora a lansat propria lui aplicatie de mobil.

Decizia inspirata i-a salvat poate viata si acum fostul vagabond a devenit celebru.

Cu putin curaj si multa ambitie, orice este posibil. Poate v-ati gandit si voi la diferite aplicatii similare, dar nu ati crezut ca proiectul voastru are sanse sa se realizeze. Participati la concursul Smart Nation, unde cele mai bune idei vor fi premiate! Este foarte posibil sa calcati pe urmele lui Leo Grand!

Aplicatia lui Leo se numeste Trees for Cars si este valabila pentru utilizatorii Android si iOS.

Este un proiect ecologist, menit sa protejeze mediul. Cu ajutorul acestei aplicatii, utilizatorul poate gasi soferi care au un traseu comun cu el si care sunt interesati sa-si “imparta” masina cu alti calatori, pentru a reduce astfel poluarea provocata de emisiile de CO2.

“Acest proiect mi-a schimbat viata, este ceva incredibil”, a declarat Leo pentru Mashable, multumind profesorului sau, Patrick McConlogue, in varsta de 23 de ani.

Patrick nu s-ar fi gandit niciodata ca generoasa lui propunere - doua luni de cursuri de programare, cate o ora zilnic - se va transforma intr-un adevarat mataron de 3 luni, care va duce in final la inventarea acestei aplicatii.

“Este cea mai frumoasa experienta pe care am avut-o, mi-a adus foarte multe satisfactii”, a spus el.

Lectiile celor doi au inceput pe 26 august. Leo a primit un laptop second hand Chromebook si cateva carti. Primele cursuri au avut loc afara, pe bancutele de langa Chelsea Piers.

Dupa doua luni, cei doi au primit o oferta din partea companiei Noodle, pentru care lucreaza Patrick, si au continuat studiile in sediul acesteia.

In scurt timp, aplicatia lui Leo a castigat zeci de mii de sustinatori. Totul a insemnat multa munca, cutii goale de pizza si de bauturi energizante.

Leo se gandeste deja la o noua varianta a aplicatiei sale de succes si spera sa se poata angaja in curand ca programator.

“Cred ca voi incerca prima data la Google. E chiar la ultimul etaj al cladirii unde lucrez acum”, a declarat el zambind.

Povestea lui Leo si a generosului Patrick a devenit imediat cunoscuta, cei doi fiind chemati la multe interviuri la CNN si NBC.

Apoi Leo s-a dus sa doarma tot pe strazi, pentru ca inca nu are o locuinta si toate bunurile lui incap in trei genti de voiaj.

Este insa sigur ca in curand viata lui se va schimba si toate visele i se vor implini.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO