Prietenie virtuala sub protectia unei masti. Anomo, reteaua sociala a tinerilor introvertiti

Ultima actualizare: 12-12-2013 06:43
Anomo

Pentru tinerii care sunt foarte timizi exista o retea sociala speciala, care le permite sa ramana anonimi, sub masca unor avataruri, care le asigura astfel un confort emotional.

Reteaua Anomo, lansata in februarie 2013, are o crestere lunara de 500% a numarului de utilizatori.

Initial, Anomo a fost o aplicatie matrimoniala pentru Android si iPhone, insa cofondatorul sau, James Sun, a decis sa o transforme intr-o retea sociala pentru tinerii care au renuntat la Facebook.

Daca aveti si voi proiecte in domeniul stiintei si tehnologiei, participati la concursul Smart Nation, unde cele mai bune inventii vor fi premiate.

In prezent, Anomo are 4.500 de utilizatori zilnic, insa cresterea este foarte mare, de 500% in fiecare luna, scrie Mashable.

In plus, spre deosebire de Facebook, unde un utilizator deschide, in medie, reteaua de 14 ori pe zi, la Anomo o deschide de 18 ori zilnic.

Aproape toti utilizatorii Anomo sunt adolescenti, adica din grupul de varsta pe care Mark Zuckerberg spera sa-l recastige pe Facebook.

Anomo este foarte simplu de folosit: fiecare isi alege un avatar, precizeaza sexul si varsta (95% dintre utilizatori au intre 15 si 20 de ani).

Utilizatorul nu este complet anonim, dar poarta o masca. Chiar si James Sun este unul dintre acestia, fiind cunoscut pe Anomo drept “White Panda”.

Dupa ce utilizatorul isi alege “masca” dorita, reteaua il pune in legatura cu alti 4 utilizatori, care vor raspunde la un chestionar.

Astfel, reteaua va putea sa-i gaseasca pe viitor prieteni virtuali cu pareri similare, care au dat raspunsuri asemanatoare la intrebarile puse.

“In prezent ne este greu sa conoastem noi oameni, pentru ca suntem orientati spre stiinta, tehnologie, am ajuns sa avem o anxietate sociala”, explica James Sun.

Potrivit psihologilor, care au analizat 2 milioane de chestionare completate de utilizatorii Anomo, aproximativ 85% dintre acestia sunt persoane introvertite.

Ei cauta sa-si faca noi relatii sociale, insa sunt foarte timizi, de aceea nu vor sa-si arate adevarata fata de Internet, preferand sa se ascunda in spatele unei masti.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO